Meat you there: BBQ & Grill местата в София

0 коментара Сподели:

Ако и ти като Go Guide по някое време поглеждаш на лятото като на сочно парче овъглено месо, значи е време да се завъртиш с нас на шиша на изкушението. В един от най-горещите ни броеве страниците на списанието са опърлени от жарта на апетита, гарниран със свежи салати и добре изстудени питиета. Междувременно пък решихме да ти покажем и как ги разбираме ние барбекю гастролите. А ти готов ли си за една

олимпийска обиколка из софийските ресторанти с професионални грил-барбекюта? 

CRYSTAL STEAK HOUSE 

Небцето ни не спира да ни повтаря: всички барбекю предложения тук се приготвят на уникалния грил на дървени въглища Josper! От говежди бут „Небраска“, зрял 45 дни, или телешки ребра със зеленчуци на барбекю до рибай стек и бонфиле от българска, аржентинска или австралийска ферма – менюто е голямо, богато с летни акценти, морски предложения и блаженството дебне отвсякъде! 

11:00 – 23:00 
ул. „Aksakov“ 14 
0885 111 180 

HASIENDA

Уютът на лятото се усмихва примамливо от ъглите на софийските улици и ни подава ръка към една от стрехите на хедонизма. В чест на слънчевите лъчи звънко се смеем в керемиденочервената градина на Hasienda, докато похапваме от свинските карета с ароматен гъбен сос и галещо небцето картофено пюре. А уханието на безкраен летен следобед се носи от печената пъстърва на барбекю. 

11:00 – 23:30 
бул. „Цар Борис III“ 94 
088 627 6973 

СКАРА БАР

Независимо дали сме в парка „Заимов“, или се шляем из центъра – домът на сочното месо в София винаги е отворен за нас. А какво по-хубаво от el clasico – скара, бира и дълъг летен ден? 

RIBS BROTHERS

Рога на барбекю изобилието откриваме върху култовите дъски на Ribs Brothers. Ребра, наденички, гарнитури – иска ни се, но не ги пазим за себе си. Тук добрият вкус се споделя по братски. 

Q-FTETARIA

От мънички до гигантски, през телешки, нервозни или от тиквички – тук откриваме кюфтето с главно Q. А ароматът на вкусна скара ни тегли към храма си още щом прекрачим „Гарибалди“… 

SASA

Независимо колко подготвено е небцето ни за поредните кулинарни приключения, в SASA винаги преоткриваме света на добрия вкус. Визионерският им нюх гали сетивата ни с новия им BBQ прочит на автентичната френска рецепта за пиле на грил. Хрупкавото отвън и сочно отвътре месо се допълва перфектно с всички сосове, а с толкова гарнитури се губим в избора… и се намираме в блаженството. 

12:00 – 24:00 
бул. „Черни връх“ 100 
Парадайз център, ниво 2 
0700 20 888 

TEMPERO

Финалистът в категорията BBQ & Grill от последните награди на Go Guide отново защитава славата си, доказвайки, че менюто съвсем не тежи по-малко от короната… Тук откриваме неустоимо телешко, свинско и пилешко само от избрани български производители. Всичко се готви на грил с вулканични камъни или по технологията sous vide – така Tempero са сигурни, че соковете и сочността на продуктите ще се запазят. През летния сезон тук сме капитани на собствения си кораб във вълнуващото море на вкуса – Tempero ни предлагат разнообразие от грил изкушения и гарнитури, които съчетаваме сами. Гриловани аспержи, царевица и какви ли още не зеленчуци украсяват чинията ни и неусетно тя заприличва на лятната градина на Tempero. И как да не сме обичайните заподозрени в този оазис на сетивата, особено когато около кулинарните произведения гравитира чаша или две от богатата винена или бирена селекция. И това ако не е страхотна компания за всяка добре изпечена мръвка! 

10:00 – 23:00 
ул. „Голо бърдо“ 2 
0878 704 470 

URBAN TABLE

Винаги сме готови за кулина­рен сърфинг тук – насред самата градска джунгла! Още повече, когато чинията ни е пресечна точка на модерната и мест­ната кухня. Облизваме пръсти над порция пилешки крилца или дърпано свинско от смоукъра. Ако последното имаше трейлър, той щеше да звучи така: неустоимо свинско, червен боб, царевица, пресни картоф­ки, чорбаджийски чушки и сладко от люти чушлета. 

09:00 – 01:00 
парк „Заимов“ 
0895 500 607 

РАКЕТА РАКИЯ БАР

Мариновано свинско бонфиле с крем от горски гъби. Ето как се казва тази глава от живота на софийските гастронавти. В нея героите са свинско бон­ филе със соево чили, горски гъби, сметана, печени чушки и домати, студен сос от билки. За любителите на вкуса на морето любимата „Ракета“ ни пренася в морския космос с пре­сен чернокоп на скара с карто­фена салата и билки. Направо ни изстрелва извън галактиката. 

11:00 24:00 
ул. „Янко Сакъзов“ 17 
02 444 6111 

Споделяме ти и къде се крият кулинарните шедьоври в менютата на любимите ни ресторанти

Какво още се случва?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *