City Walk: ул. „Ангел Кънчев“

0 коментара Сподели:

Всяко паве от любимата ни „Ангел Кънчев“ разказва история. Вливайки се като пълноводна река в буйната „Солунска“, улицата е неизменна част от ландшафта на града. Ето защо преброяваме малките магазинчета и вкусните ресторанти, настанили се уютно по бреговете й.

The New Fox and Hound

Ако чуеш весела глъчка в сърцето на София, то знай, че тя идва от автентичния английски пъб – The New Fox and Hound. Освен незабравими спомени и много наливна бира там ни чака разно­образие от предястия, сочно месо и десерти, които отиват право в сърцето!

ул. „Ангел Кънчев“ 34

Made in Home 

Заслужено си спечели титлата ,,Ресторант на годината“ на последните ни награди! Интериорът, изцяло дело на собствениците, ни пленява още с влизането.  Върху маса, която някога е била врата, опитваме различни ястия, приготвени по авторски рецепти.

ул. „Ангел Кънчев“ 30A

Jovan

Тук откриваме над 25 вида прясно изпечен хляб, десерти и багети по оригинални холандски рецепти. Посланик на вкуса на Страната на лалетата у нас е симпатягата Джон, който е и собственикът.

ул. „Ангел Кънчев“ 37

Annete

Отбиваме се тук всеки път щом огладнеем за вкусни марокански специалитети. И отново се връщаме заради наситените вкусове на традиционните ястия и типичните ритми. 

ул. „Ангел Кънчев“ 27

Sedgwick Shop

Прецизно селектирани дрехи, които сякаш водят собствен живот, и то на поне крачка встрани от масовата конфекция. Авторските аксесоари пък ни превръщат в търсачи на съкровища!

ул. „Ангел Кънчев“ 22

Jelanie

Във витрината му срещаме отражението на личната си философия за удобен и красив дом. Селекцията е предимно от скандинавски предмети, направени сякаш от хармония. За най-малките има играчки, декорации, възглавници, одеяла и чаршафи. Тук всичко е специално!

ул. „Ангел Кънчев“ 24

Catch a Fire Records

Магазинът за грамофонни плочи продължава да улавя звуковите ни вълни и да трепти на нашата честота. И нищо чудно! Тук откриваме голямо разно­образие от музика: рок, реге, фънк, джаз, електроника. Повече от редовно намираме нови заглавия!

ул. „Ангел Кънчев“ 24

Чайната

Тук е мястото, където можем да се поглезим и да оставим градския номад в нас да диша свободно. Стъклениците и кутиите ни напомнят на някоя уютна алхимична лаборатория, а разнообразието от чайове ни кара да превърнем ходенето си там в (обич)ай.

ул. „Ангел Кънчев“ 25/27

Zona Urbana

Магазинът е истинска градска легенда и продължава да ни радва с изделия от нестандартни и рециклирани материали като винили, гуми от коли и вестници. Щастливи сме, че Zona Urbana все така успешно ни превежда като различни, цветни и извън матрицата.

ул. „Ангел Кънчев“ 24

Nea

Ето ни в направо приказната галерия за цветя на Жени – Nea. Освен познатите в екзотичния Едем откриваме и невиждани цветя: лилиуми, еустоми, алстромерии, протеи, анемонии и ранункулуси.

ул. „Ангел Кънчев“ 29

Street Chefs

Първият food truck в София ревниво пази тази своя слава и я превръща в подправка към страхотните си бургери. Харесва ни, че продължават да възпитават вкус към качествената улична храна!

ул. „Парчевич“ 58-60

100 грама сладки 

Добре дошъл в Меката на вкуса: кроасани с масло, кишове, кексове, торти и пасти. Ако пък предпочиташ солено, гризините и соленките са точно за теб. Прие­мат и специални поръчки.

ул. „Ангел Кънчев“ 18А

Old is New

В ърбън културата на софийската сцена гастрономия и изкуство вървят ръка за ръка, а специалитетите – с акустичните вечери. Добре дошли са и артистите, които искат да оставят следа в залата за street art. Както и всички, които търсят идеалния coworking ресторант. Ако не ни видиш в street залата на по бг бургер, ще ни засечеш в природната – на нахут с кашу в кокосово къри.

ул. „Ангел Кънчев“ 9A

The Cocktail Bar

Любимата ни София вдига завесите си специално за нас, за да ни потопи в тайния си коктейлен оазис – The Cocktail Bar. Края на лятото увековечаваме в едно от култовите градски местенца точно между „Солунска“ и „Ангел Кънчев“ с вечната класика – джин с тоник. Към него вълшебниците зад бара добавят своята щипка импровизация и веднага ни потапят в магията на своята амброзия…

ул. „Ангел Кънчев“ 9A

Wine & Co

Огромното разнообразие от вина и алкохолни напитки превръщат оазиса им на „Ангел Кънчев“ в истинска изба на удоволствието. За нас остава тежкото решение да изберем най-доброто!

ул. „Ангел Кънчев“ 7

Ibeco

Тук откриваме всичко необходимо за пълноценното ни изживяване с любимата напитка – кафе, чай, вино. Премиум продукти, набор от оборудване и собствена марка кафе!

ул. „Ангел Кънчев“ 8

Terminal 1 

Като на всеки терминал и тук ще срещнеш всякакви представители на модерната субкултура. Терминал 1 има по нещо за всеки музикален фен. Петък вечер е запазена за местните диджеи.

ул. „Ангел Кънчев“ 1

Meat

Любовта минава през стомаха, а MEAT е една от задължителните ни спирки от маршрута на хубавия живот. Тук откриваме качествено българско месо, сочни сандвичи и бургери с ръчно направен на място хляб. Как небцето ти да не се влюби?

ул. „Ангел Кънчев“ 1

Public

Къде е пресечната точка на социалните градски птици, ако не в самото сърце на София? Тук всичко се случва леко и сякаш сред интериора на собственото ни усещане. Къде е ударението в Public? Върху изкушаващите коктейли, яката музика и хората между тях.  

ул. „Ангел Кънчев“ 1

Разгледай и нашия маршрут за Оборище

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *