Къщите на Хедон: нощните клубове в София

Let's get the party started!

0 коментара Сподели:

Празничните дни наближават, а трегерите на клубния живот държат небето над София и ни зоват с вибрациите на очакването. В навечерието на Нова година Go Guide влиза в ролята на Великия Гетсби, прелъстен от перфектния микс – атмосфера, музика и леещо се шампанско.

Тръгваме на обиколка из къщите на Хедон, за да проверим откъде минава пътят на парти коприната и къде купонът е най-звезден.

.EXE CLUB

Носейки хромозомата на индивидуалността, свободата и духа на световните клубове за електронна музика, EXE продължава да е инкубатор на различното нощно изживяване. Издигайки клубната философия поне с няколко стъпала нагоре, клубната Гатака ни прави част от един организъм, в който музика, артисти и цивилни хедонисти резонират един с друг. Нищо чудно, че мотото на EXE е I am home. Тук наистина се чувстваме като у дома си – от голямата зала, в която се радваме на световноизвестни и родни диджеи, cеминаpи, pевюта, филми и постановки; до чил зоната с бар в стил месарница и аркадни игри от 90-те, която носи много собствен стил и неонов уют. Уникалната визуална идентичност наклуба се движи от евгениката на близостта и връзките между хората. Защото в EXE няма социални класи, а дивергенти, които знаят, че да си различен съвсем не означава да си сам. Тук диджей пултът е тотем и напомня за лагерен огън, около който някое утопично племе поддържа огъня на бъдещето. В същото време EXE е и космодрум, в който можеш да се изстреляш право в космоса на добрия звук!

ул. „Шипка“ 6
088 233 2222

Виж повече: Топ 3 коктейл бара в София

GOTHAM

Градът винаги е готов за нова порода място, което пулсира с динамичния му ритъм на живот. Част от концепцията на Gotham е тъкмо бързо усвоимото удоволствие под формата на перфектен микс от музика, качествени напитки и хора. Новият адрес на забавлението привлича още повече градски пилигрими и е истински инкубатор на забавлението. Спокойно можеш да наречеш Gotham супергерой на клубната сцена!

ул. „6 септември“ 4
087 722 6666

KONCEPT SPACE

Афтър уърк спотът вече е истински гравитационен център на хората от бизнеса в околността. Онези, за които поантата на деня започва след 5 следобед на хубава бира или готин коктейл. От януари ще сме тук и целодневно – бързият нет превръща Koncept Space в идеалната уъркинг станция – на кафе Dabov и доза спокойствие. Разбира се, музиката и събитията винаги са част от вакуума в любимото пространство!

бул. „Никола Вапцаров“ 6
088 343 2063

MOTIF

Определено не се нуждаем от мотив, за да прекараме малко време в любимата ни бохемска ниша от улица „Шишман“. Добре, де – може би само разнообразните крафт коктейли, направени с внимание към всеки детайл, много стил и отличителен вкус. Друга добра причина да го правим повече от често е лежерната атмосфера, музиката и добрите социални кръгове, които се пресичат в геометрията на високите кръгли маси.

ул. „Цар Иван Шишман“ 24
089 433 4910

ROCK’N’ROLLA

Първият рок бар динозавър стъпи на наша почва преди 9 години. И с времето се превърна в жива легенда, която продължава да приютява по-бурните ни, диви и щастливи вечери. Сгряващи сърцето концерти и първо- класни напитки се леят тук. А стените, между които се побират 500 човека, разказват за гостуването на звезди от световната рок сцена, за любими български групи и за караоке шедьоври на ентусиасти като нас.

ул. „Граф Игнатиев“ 1
088 813 1318

TERMINAL 1

Не че ти трябва конкретна причина да хванеш късния полет в любимия терминал на удоволствието, но в случая той те посреща с много и вълнуващи нововъведения. Лъчите на нощното неоново слънце те огряват още с влизането, както и табелата на чисто новия гардероб. Пълната видимост към мобилната сцена от втория етаж също е ново 20, на което се радваме. Информация за изпълнителите пък ще разбираме от интерактивни стени. Освен със система за mapping и с мултимедийна мъгла, те говорят и чрез изкуството на Георги Васев и Любомир Ранов, които са претворили стари вентилатори и зъбни колела в авангардно изкуство. Междувременно инженерството на купона продължава пред 25-те крана, готови да отприщят за теб реки от крафт бира, както и на Shot Bar-a. Той пък директно те вкарва в The Red Room от Twin Peaks, само че вместо джуджето там те посреща сюрреалистично разнообразие от шотове. В новия чер- вен кът се чувстваме като у дома си, но в друго времево измерение. На видеото AKAI гледаме стари филми, а в ролята на барман можеш да влезеш и самият ти!

ул. „Ангел Кънчев“ 1
088 921 9001

THE COCKTAIL BAR

Вече няколко години пътят на удоволствието след шест е павиран от кръглия бар на „Солунска“ и „Ангел Кънчев“. Мястото, което прокара и пътя за коктейлната култура у нас, често ни напомня на готическа лаборатория, в която градските алхимици забъркват класики в шейкъра на собственото си въображение. Любим спот за всеки, който търси неочакван финален туист – не само на вкуса в чашата си, но и на този на вечерта!

ул. „Ангел Кънчев“ 9А
088 401 6644

Виж повече: Топ 3 кафенета в София

СПУТНИК

Щом Луната се облещи в градското небе, ставаме естествени спътници на купона в „Спутник“. В орбитата на забавлението там опитваме нестандартния прочит на иначе познати коктейли и хора. Стената от изрязани килими и космическото осветление предразполагат за извънземни изживявания, а с предложенията на титулованите бармани преодоляваме гравитацията бързо, лесно и приятно. Добре дошъл на борда!

ул. „Янко Сакъзов“ 17
088 498 2098

SOFIA LIVE CLUB

Най-големият клуб за жива музика в града не просто носи гените на европейската и световна клубна сцена. С годините Sofia Live Club стана градска легенда. Със своето перфектно техническото оборудване, 270 седящи места и 630 правостоящи е най-представителната сцена за жива музика у нас. И тази година клубът продължава традицията си с празничните лайв концерти, като на 29-и „Остава“ ще ни припомнят, че животът е по-сладък от шоколад.

пл. "България" 1, подлез при централен вход НДК
088 666 1045

10 неща, които не трябва да правиш в "Люлин".

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *