Ново място в града: Tables

Или кое е новото обещаващо име на софийския брънч небосклон

0 коментара Сподели:

Полъх на уют се носи из центъра на столицата. Добре обученото ни гастрономическо обоняние се опитва да разгадае какво ни тегли към добре познатата "Витошка". Гледаме право напред и първоначално не успяваме да разгадаем кое е мистериозното място, което възбужда въображението на сетивата ни. След това обаче обръщаме главата си в една от преките на пешеходната улица и виждаме най-новото обещаващо брънч място на софийския кулинарен небосклон.

Tables не е просто ресторант. Още с влизането се усещаш на място.

В сърцето на София трудно откриваме къде да седнем и да забравим за забързания дух на града. Тук обаче това усещане на абсолютно спокойствие ни връхлита още от входа. Докато потъваш в удобния и мек диван и се сгушваш в любимия човек, докато отпиваш от капучиното с наслада, можеш да наблюдаваш целия процес, който се случва на бара точно до теб. А ако искаш да се уединиш, удобните възглавнички на прозорчето на първия етаж те очакват и можеш тихо да се любуваш на живота, който ври и кипи на "Витошка". 

Виж повече: По-сладко е от шоколад: 9 сладкарници в София

Вторият етаж ни изненадва както със същото неподправимо усещане за уют, така и с вълшебна тераса, покрита, за да ти е топло през цялото време и с гледка към пешеходната улица, а шатрата е толкова близо, но всъщност толкова далеч от глъчката и шума на града. Ако пък искаш да останеш вътре, но все пак да не си на първия етаж, отново можеш да го направиш, като през това време имаш удоволствието да видиш от първо лице как се приготвя едно истинско брънч съвършенство. И щом сме започнали да говорим за храната, те срещаме и с вкуса на Tables.

Симпатичното меню ни развежда през всички аспекти на брънча.

Очакват те както класически салати ала "Цезар", така и някои по-любопитни предложения. След това се отправяме към сърцето на менюто, а именно солените предложения, в които както феновете на месото, вегетарианците, така и веганите остават наравно доволни. Тост с хумус, вълшебни яйца "Бенедикт" и още много магии, поднесени в чиния, те очакват. А сладката страна на живота в Tables е черешката на тортата – френският тост и карамелизираното мляко галят небцето и оставят вкуса на вкъщи дълго по сетивата ти. 

Обещанието, с което си тръгваме от Tables, е за новото място за перфектната закуска рано, преди работа. От 9 до 11 там можеш да откриеш специално меню, от което да си избереш най-добрия засищащ старт за деня. Вечер пък съвсем скоро ще те очакват афтъруърк предложения, а едно от тях е великолепното комбо на Блъди Мери и (барабани, моля) Блъди Мери бургера. Повярвай ни, точно толкова разтърсващо яко е, колкото звучи.

Виж повече: Нонстоп СПА: 7 доказани места 

Ако искаш да се отпуснеш след дълъг ден или да започнеш такъв с усмивка, ще откриеш Tables, сгушено в сърцето на София. А там винаги ще те посрещнат с удоволствие на твоята маса. 

Ние избрахме тази година да сме в Ню Йорк.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *