Ресторантите за сочно барбекю и грил в София

Къде да поглезиш небцето си със сочно барбекю

0 коментара Сподели:

Вярно, че мирисът на печена чушка е мирис на есен, но пък за най-добрия приятел на зеленчука – сочното месо, сезон няма. Точно сега всяка чиния жадува да се отрупа с нещо гриловано и животински вкусно. Ако искаш да прескочиш висенето край скарата и просто да се насладиш на резултата от него, знаем топ местата, където пържолите, ребрата и всичко останало

ще те накарат да си осмучеш пръстите без грам свян.

MEZZA GRILL
ул. „Ангел Кънчев“ 19, 0877 027 166

Тръгваш към сърцето на София, а се озоваваш в Турция или пък в Ливан.

Това не е сън или някаква магия, а реалната ситуация,

когато си на гости на Mezza Grill. Кухнята там се ръководи от Бюлент Йозен от Истанбул, който перфектно знае как да претвори на наша земя вкусовете на Близкия изток – от хумус, мутабъл, мухамара и салата табуле до шиш тавук, лаваш, пидета, лахмаджун, адана, урфа и чоп шиш кебап.

CLUB 1857
ул. „Сан Стефано“ 22, 087 600 1857

Ако си от тези, които и през най-летния месец няма да се разделят с градската обстановка, в сърцето на София, на ул. „Сан Стефано“ 22, те очаква Birreria 1857. Тук любителите на качественото пиво могат да се насладят на бира FORST в комбинация с оригинални баварски специалитети. Препоръчваме нюрнбергските вурстчета, баварската салсича и класическия къривурст. А ако предпочиташ барбекю класиките, предлагаме да опиташ свинските ребра или котлетите на скара.

Каквото и да избереш, ще бъде перфектна компания за избрания от теб хмелов еликсир.

Бирената селекция включва от освежаващи и леки предложения до наситени вкусове с плътен и подчертан вкус. Birreria 1857 се е погрижила и за ценителите на живата бира с Felsenkeller – естествено мътна, нефилтрирана и непастьоризирана специална бира от FORST. Почитателите на сладкото също няма да останат разочаровани. Ще открият емблематичните за заведението десерти Birramisu и Crème Birramel, приготвени с тъмна бира Sixtus с топли нотки на пикантен карамел. Birreria 1857 – мястото за твоите летни вечери!

CRYSTAL BURGER&STEAK
Sofia Ring Mall, 0889 19 55 19

Бургер маниаците с афинитет към качественото месо дружно ще ти препоръчат Crystal Burger&Steak. Шеф майсторите тук са известни с техниката си на приготвяне на говеждото Блек Ангъс. То е в сърцевината на бургера с отлежал английски чедър, хрупкав лук и домашен сос „Барбекю“, който трябва да опиташ. Тук ще се насладиш и на подбрани качествени стекове от цял свят, приготвени по твой вкус,

а и на всякакви BBQ изкушения за ценители.

BARBECUE BROTHERS
ул. „Граф Игнатие” 26, 0889 75 40 00

Скрити в един безистен на ул. „Граф Игнатиев“ намираме Barbecue Brothers и новия им проект Bourbon Bar. Класическите вкусове в канзаски стил на техните Брискет, Ребра, Бургер и Дърпано свинско ги познаваме още от Burning Van-a.

В добавка има безброй бърбъни, свежи, приготвени на място безалкохолни напитки и градина, която поразително напомня на Нарния

– защото попадате в оазиса на ескапизма, където не спят, за да ни угаждат.

THE NEW FOX & HOUND
ул. „Ангел Кънчев“ 34, 0876 331 419

Уютният бар-ресторант The New Fox & Hound е точно както сигурно си го представяш – в традицията на английския пъб. Ще го намериш в сърцето на София, удобно разположен на ул. „Ангел Кънчев“. Вътре се чувстваме като у дома си и го препоръчваме най-горещо, стане ли дума за перфектна селекция първокласно месо.

Опитай говеждия Т-бон стек или телешкия Ню Йорк Блек Ангъс бургер –

неустоима компания за вечер с пивка бира и приятели.

MY CHOICE
ул. „Момина сълза“ 14А, 0894 777 379

Ресторант MyChoice те очаква всеки ден с прекрасна градина в полите на Витоша и уникално BBQ меню.

Палитрата от сезонни морски предложения –

като ципура, лаврак фагри, миди и други морски изкушения, се приготвя пред погледа ти. Разбира се, има и цял списък безмесни и месни BBQ изкушения, както и Блек Ангъс ястия по специални рецепти. Не са забравили и брънч почитателите! В MyChoice е вкусно, разнообразно, спокойно и зелено.

Каним те на остров Св. Анастасия.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *