Ресторантите в София с кухня от Италия

Животът е сладък, когато кухнята е италианска

0 коментара Сподели:

Ако за Фелини животът е комбинация от магия и паста, за актьора Дийн Мартин любовта е, когато луната се отразява в очите като една голяма пица. Този брой гледаме щастието през прав макарон и оставяме коричката на града да получи златист загар, връчвайки ти списък с най-добрите места за паста и пица в града.

Приготвени със страст и любов, осмото и деветото чудо на света те зоват от кулинарните посолства на Италия.

briciole

Тяхно величество Пицата и Пастата, които са начело на всяка кулинарна революция, определено са на почит в бистро Briciole! А причината то да е сред любимите ни гастрономически спирки е фактът, че е едно от не многото места, на които откриваме пица „Мортадела“, направена на лопата („Романа“). Този път опитваме Маргeрита – блат съвършенството с домати, моцарела фьор ди лате, пресен босилек.

После си поръчваме и пресни спагети с манатарки, прошуто Кото и пармезан. Автентичната атмосфера и вкус тук всеки път превеждат La Dolce Vita на езика на сетивата ни. А ние бързаме да благодарим на Габриеле – сицилианец с най-чувствителното небце и нюх за пици в града, както и на главния готвач Мирко от Торино – безапелационен цар на домашна храна. Свежите салати, доброто вино и ненадминатият занаятчийски сладолед на Briciole с изцяло натурални и био съставки също са сред безбройните причина да се отбиваме с повод или без повод!

ул. „Ангел Кънчев“ 11
0878 656 403

Ciccione

Първи в града изненадаха небцето ни с тесто с висока хидрация, поднасяйки ни най-пухкавите, но и леки пици в стил Ала Романа. Оттогава насам всеки път, когато мисълта за традиционната римска пица завладее ума ни, се отбиваме в Ciccione! Върху хрупкавото, но и пухкаво като облак тесто са подредени 3–4 продукта, без допълнителни тежки сосове и добавки. Така, както би я опитал в Рим!

ул. „Бизнес парк София“ 10
ул. „Христо Белчев“ 6
0885 304 020 

Forno Cipollini focacceria & gastronomia

За перфектната фокача са нужни месеци проучвания и опити. След множество експерименти от страна на Forno Cipollini фокачата стига до теб в идеалната си версия чрез дълго втасване и малко мая. В чистия ѝ вид е напълно достойна за сетивата ти, но можеш да ѝ добавиш сирена, колбаси и салати от витрината, а от кулинарния магазин можеш да си купиш прясна паста, италиански деликатеси и десерти.

ул. „Оборище“ 21
0887 778 464

Il Teatro

Това е специална покана към теб за незабравим кулинарен спектакъл, който се е настанил точно до „Сатирата“. На тази сцена можеш да се отдадеш на тосканско преживяване с пъстро и богато меню. Преживей своя кулинарен катарзис като артист в безкрайния диалог между пицата и пастата. В главната роля за теб е Пицата на  метър, чийто вкусен образ е изграден от „Вентричина“, „Капрезе“ и „Маргарита“.

ул. „Стефан Караджа“ 26
0899 990 779

Leo’s Pizza IL Rustico

Въздухът в полите на Витоша отваря апетита ни. Примесен е с ароматната диря на пица на пещ, чието тесто е приготвено от специално брашно и по много специална технология, която отнема часове. Освен царицата на италианската кухня поръчваме си и изкушаващите спагети с вонголе. Истинска храна, приготвена от висококачествени оригинални продукти. И любимо място за срещи с приятели.

ул. „Нарцис“ 58
0878 642 827

Leo’s Pizza Trattoria

Най-силният сервис, демонстриран в тенис комплекс „Малеева“, определено е кулинарен… В едно от любимите ни кулинарни убежища в града бързаме да си поръчаме нещо, ама много вкусно. А Лео веднага ни препоръчва паста с доматен сос, сирене страчатела и шамфъстък. В случай че искаме да развихрим фантазията си, имаме право да измислим собствена рецепта, съчетавайки паста и всякакви ароматни сосове!

тенис комплекс „Малеева“
0878 642 824 

Leo's Pasta

Ако раят беше от паста, щеше да се казва Leo’s Pasta! Тук всичко е свобода – на избор и идеи, въплътена в малки планини от автентичен италиански вкус. Кулинарните факири са истински еквилибристи! Знаят, че добре балансираната паста с пресни продукти и подправки е здравословна и от нея не се пълнее. Приготвена на място, комбинираме я с предпочитан Leo’s сос и я хапваме където си поискаме!

бул. „Черни връх“ 69
0877 772 244 

mamma mia Шишман

Щипка опит от Апенинския полуостров и дузина изследователски експедиции в търсене на уникални рецепти на местни готвачи. Ето кой е крайъгълният камък на успеха за Mamma Mia! Нищо чудно, че вече повече от четвърт век любимата пицария ни радва с богата гама от класически пици и паста, приготвени с пресни продукти, традиционни подправки и по автентични рецепти!

ул. „Цар Иван Шишман“ 39
0884 207 036

mamma mia Слатина

Усещането да си тук е като това в топла и изискана тратория. В ресторанта домашната паста и пиците на пещ са Властелини на вкуса. Ние опитваме пица Mamma Mia ди Буфала с буфала, конкасе, рукола, чери домати, пармезан, билков зехтин и хрупкав борд с пълнеж от сирене Филаделфия. Правим пеъринг с хубава бира и с предложение от винотеката, а за шофьорите има и паркинг!

ул. „Слатинска“ 1
0879 440 599 

Manzo

Manzo на италиански означава говеждо, но ние искаме да насочим кулинарния прожектор върху техните primi piatti. И между рибай, фиорентина стек и хамбургери от Абърдийн ангус, намираме също пълнени фокачи, Калцоне и пица Салсича и се спираме на Черни ньоки сепиа със сьомга и чери домати. Отдаваме се на необятното удоволствие с истински модерната италианска кулинария.

ул. „Г. С. Раковски“ 193
0879 900 699

Mediterraneo

Тук, в любимия ни гастрономически понтон между стари градски къщи, изкуството на живота е претворено в хубавата храна. Всяка пица е емоция, споделена с нас от вещите в занаята. Спагети „Убриаки‘‘‚ „напити‘‘ с червено вино Примитиво пулиезе и трюфел, рисуват картата на Средиземноморието върху небцето ни, а бутилки вино от този регион им правят компания. Заслужава си да минеш по всяко време!

ул. „Оборище“ 9 Б
088 664 4402 

My Choice

Любовта не избира. Тя втасва с тестото на хубавите пици в My Choice. Това отнема най-малко 24 часа, като междувременно се прибавя съвсем малко мая. Дългото втасване спомага за по-доброто храносмилане. С други думи – за това да не ни е тежко и да можем да дегустираме още изкушения, приготвени изцяло с италиански продукти: ризото със скариди, спагети Болонезе, пица с чипс от колбаси и рукола!

SkyCity Mall, ул. „Коста Лулчев“ 50
0894 777 420 

Ottimo

Ренато от Южна Италия заедно с Тони ще ти завъртят главата с пица и прясна паста, приготвени с висококачествени италиански продукти. Тук можеш съвсем безопасно да се насладиш на Везувий под формата на леко пикантна затворена пица и да хапнеш класическите спагети Болонезе и Карбонара по оригинална рецепта. А пица „Отимо“ със скариди и прясната паста с порчини са гладни за теб и те очакват.

ул. „Г. С. Раковски“ 122
0888 506 666

Olio D’oliva

Автентична Италия! Eто каква е мантрата на това италианско съкровище от кулинарните паралели и меридиани на града. Тук всяка пица е произведение на изкуството – ефирна, мека и с деликатен вкус. Прави се ръчно и се пече на дървени въглища при температура 300 °С. Разбира се, преди това тестото зрее 72 часа, с натурален квас и се приготвя от култовото полупълнозърнесто био брашно Aida 3.3 на Antico Molino Rosso.

Освен класическо тесто майсторите пицари ни предлагат също черно с добавен активен въглен и зелено с водорасли спирулина. А небцето ни жонглира с „червените“ пици Burrata In Giallo, Italia Mia и Amatriciana и с „белите“ Breasola, Pistacchio & Mortadella и Rotolina, докато се наслаждаваме на топлия интериор, уютната атмосфера и компанията на някои от най-добрите и пивки вина от страната на вкусовете. А споменахме ли, че веган пиците са номер едно, или смяташ да се убедиш сам?

ул. „Цар Самуил“ 60
0897 506 376 

Кулинарни шедьоври те очакват и тук – Mediterra Restaurant & Wine Bar .

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Ciccione

Адрес: ул .Ген.Йосиф Гурко №9, ул. Христо Белчев № 6, Младост 4 Бизнес Парк

Телефон: +359 885 304020, +359 882 501599

Уебсайт: www.ciccione.bg

Check In виж на GoGuide Map
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *