Премиера: Екология на Димитър Карамфилов

0 коментара Сподели:

Един от най-популярните български контрабасисти – Димитър Карамфилов,  е готов с  първия си авторски албум „Екология“, който излезе в края на октомври 2018 г.

Премиерата ще бъде на 16 ноември 2018 г. от 18.30 часа в „Студио 5“. Датата не е случайна. Това е рожденият ден на басистът, така че празникът ще е двоен.

Вече повече от 10 години Карамфилов не спира да очарова почитателите на джаза като най-активния български басист, с брилянтен изпълнителски и имповизаторски талант.

След толкова много колаборации с музиканти от цял свят, Митко се изявява и като композитор и лидер на формация. Пише музика активно. „Композирам от много време, мотивиран съм за това,  композиторското самочувствие обаче ми казва, че винаги мога и повече“ – споделя  той.

Снимка: Евгени Димитров BulFoto Agency

За дебютания си албум Карамфилов е поканил  Христо Йоцов – барабани и перкусии, Арнау Гарофе – трнор саксофон, Александър Логозаров – китара, Михаил Йосифов – тромпет. Специално за премиерата от Германия пристигат Константин Костов – пиано и Владимир Кърпаров – сопран саксофон.Специални гости както в албума така и на концерта са Александър Андонов (DJVagabond) и очарователната и изключително талантлива джаз певица Марина Господинова

„Това са все точни хора, с които знам, че музиката ми ще звучи страхотно“ – обяснява Митко.

Освен едноименната пиеса,  в диска са включени още десет пиеси „В албумът записахме и една композиция на Васил Пармаков, с когото ме свързва дългогодишно приятелство и от когото получих много вдъхновение и познание за джаза“ – допълва басистът.

Снимка: Валентин Захариев Curly Photography

Грууви, фънк, хип хоп, суинг, латино, фрий, авангард, блус, неравноделен фолк – всяка композиция е със собствен облик, но всички тях ги обединява джазовата пулсация и импровизацията като основен подход, а познавачи  побързаха да определят музиката на Димитър Карамфилов като „органичен джаз“.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *