Колаборация на върха: The North Face х Gucci

На излет с два култови бранда

0 коментара Сподели:

Докато 2020 потъва в бързеите на забравата, една уж отминала ера си проправя път сред влеченията на модните фенове. Седемдесетте крачат насам с бодра стъпка, повикани от Alessandro Michele, криейтив директор на Gucci. Цветното десетилетие се завръща, обуто в съвременния прочит на култова с външния си вид планинарска обувка. Носи раница, която напомня приключения, и развява флаг, на който аутдор любителите разпознават стръмното лого на The North Face.

О, почакай, тази колаборация е (на) върха!

Поли, панталони, шапки, якета, раници, обувки, че даже палатка и спален чувал – колаборацията между Gucci и The North Face е модната авантюра, от която всички имахме нужда. Поемаме дълбоко дъх и се отравяме към the great outdoors, или голямото „навън“, където сетивата се реят с поглед на орел, душата се впуска в дивото с порива на вятъра, а тялото изпъква със силата на скалите. Носим този дух даже и в града. Тази колекция е повече от мода, защото съчетава в дизайните си стремежа на човека към приключенията, свободата и непримиримото желание да се движиш.

Точно навреме, имайки предвид каква година изпратихме, нали?

Ако колаборацията изглежда нетипична на пръв поглед, всъщност това не е първият път, в който The North Face влиза в партньорство с the great runaways. Световноизвестният бранд за аутдор екипировка вече си е партнирал с марки като Maison Margiela, Junya Watanabeи Supreme. Gucci, от друга страна, обявиха намерението си да следват по-екологичен подход в колекциите си, включително да създават мода, неподчинена непременно на смяната на сезоните. През 2020 модният гигант представи и Off the Grid – колекция, създадена от рециклирани или биоразградими материали.

Новата колекция съчетава най-доброто от традициите на двата бранда

– стила, цветовете и принтовете на Gucci с познанието за материите и техническите спецификации на The North Face. Седемдесетарският дух е силно подчертан чрез цветовите комбинации и кройките, които превръщат дрехите в истински винтидж находки от бъдещето. Пухените якета в колекцията пък са своеобразен throw back към модели на The North Face от 70-те. Освен на дрехи колекцията залага и на аксесоари, като върхът на планината определено е палатката, за която сме сигурни, че ако не всеки планинар, то със сигурност всеки фешън маниак би разпънал с гордост и неприкрито удоволствие.

Дори да не си много на "ти" с модата, колаборацията може да те спечели със свежестта на кампанията по промотирането ѝ, от която лъха планински въздух. За да популяризират съвместната си работа, брандовете пуснаха серия от кратки клипчета и фотосесия, от които просто ни се приисква да обуем туристическите обувки и да тръгнем на изследователска мисия сред природата.

В кадрите виждаме група усмихнати планинари, които са поели към приключения в Алпите, облечени, разбира се, доста стилно. 

Колекцията ще бъде налична първо в два поп-ъп магазина в САЩ, плюс избрани магазини на Gucci, а в средата на януари се очаква да бъде достъпна и онлайн.

По всички класации в Щатите май са полудели.

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *