10 любими неща от 2020: Елисавета Белобрадова (Letiashtata Kozzila Erato)

Хем да ти се доплаче, хем да се задавиш от смях

0 коментара Сподели:

2020 е към края си и независимо от чувствата, които бълбукаха в нас през последните 12 месеца, е време да теглим чертата и да я поръсим с поне малко блясък. В озъбени времена, дори без да искаме, се обръщаме към любими неща, които честно ни помагат да намерим дефиниция на усещания, да се сложим в контекст или поне да се спасим за кратко от празнотата на дните. По този повод поканихме 10 човека, които се отличиха през последните 12 месеца, като подарък от финална доза вдъхновение за теб, прескъпи ни читателю. Личности, които постигнаха чудеса през тази година и показаха, че не трябва съвсем да я задраскваме от календара на вечността.

Ето с какво хубаво ще запомним 2020 година през призмата на актриси, гримьори, музиканти, готвачи, Фейсбук знаменитости и един криейтив директор на рекламна агенция.

През последните години се наблюдава една тенденция и тя е съществуването на т.нар. opinion maker-и. Умните гласове в интернета ни, които с две изречения могат да направят на пух и прах поредната глупост на правителството, и то с такова интелигентно чувство за хумор, че хем да ти се доплаче, хем да се задавиш от смях. Елисавета Белобрадова, или както е позната от facebook – Letiashtata Kozzila Erato, заедно с Красимира Хаджииванова са основатели на платформата „Майко мила!“ и фондация „Оле мале“, за което им сваляме шапка и им пожелаваме сили, кураж и подкрепа да продължат тази алтруистична мисия.

А отличителното чувство за хумор на Елисавета ще откриете и на следващите редове:

Песен / Албум

Не мога да се похваля, че имам любим албум. Цял албум могат да изслушат хората с адски много време. Аз не съм от тях. Но определено песента на годината е Buzzkill на Baby Queen. Страхотно е колко много млади момичета правят качествена музика напоследък, и то придружена с жестоки текстове.

Филм / Сериал

Е, това е много сложно, защото човек гледа през годината неща, които не е гледал преди. Да речем, че за сериал няма съмнение – Queen’s Gambit.

Мисля, че продуцентите най-сетне схванаха, че на жените не им се гледа как някой има двеста деца, работи и крещи по светофарите.

И жените като мъжете имат нужда от приятна гледка, свързана с пола им – някой секси, който бие някого. Ако не е Брус Уилис по Коледа в небостъргач, то да е секси девойка на шах.

Книга 

 „Опорна точка“ на Олга Николова. Казвам го като човек, който категорично не харесва съвременни български автори и мога да се аргументирам до април 2021. Но книгата на Олга Николова е фантастична и бих я заложила за изучаване в програмата на училищата. Най-малкото, на учениците ще им е приятно.

Човек

 Много са хората, които харесвам, колкото и да не ми личи, защото съм кисела натура. Хората харесвам в личен план и не знам дали е редно да ги слагам тук, но всяка година хората на годината ми са над 100 и не знам как да започна да ги изброявам. Затова ще се огранича до семейството, което направи пробив във ваксинирането срещу Ковид-19.

Храна / Напитка

Туй е много странен въпрос за човек, който яде всичко и навсякъде. Мисля, че от 35 години храната на годината ми е сарми с кисело зеле и свинско, а напитката е вино – половината година бяло, другата половина – червено.

Събитие

 Без съмнение One Night Stand.

На 7 март в зала 1 на НДК направихме най-големия стендъп в историята на България за трета поредна година. Имаше 3900 човека и на другия ден забраниха всички събития. За нас това беше изумителна случайност и фантастичен обрат, тъй като традиционно го правим на 8 март, но за тази година специално датата беше заета и решихме да го дръпнем с един ден напред.

Съдба… Беше незабравимо.

Място

 София, разбира се. Особено улиците вечер по време на първия локдаун. Нямаше жива душа. Обичам си града страшно много, колкото и да обяснявам за плочки и мръсен въздух. Не мога да спра да го обичам и не мога да разбера как може някой да не го харесва, но го приемам.

Постижение

Оффф, не са едно и две. Като начало, не мога да повярвам, че не само съм жива, но и здрава и всичките ми деца са здрави и не съм паднала през балкона от тъпота. После, огромно постижение е, че хората ОЩЕ  ми говорят и имам партньори в бизнеса и някакви приятели. После, благодаря на всички, че фондация „Майко Мила“ още съществува и каузата ни „Оле Мале“ в помощ на майките на деца с увреждания може би ще оцелее през 2021 година. Благодаря на страхотния български бизнес и фантастичните хиляди граждани, които ни подкрепиха. И още много, много постижения.

Хоби (свободно време / нещо, за което най-после сте намерили време или сте открили)

Много смешно, няма що.

Интернет откритие (любим ап / интернет тенденция / YouTube човек или канал)

Healee – апликация за онлайн връзка с лекари. Наистина е супер, защото аз нямам време да ходя по лекари и да се редя на опашки за неща, които не са спешни. После, любим ми е интернет магазинът на „Оле Мале“, който от дни започна да се пълни с играчките, направени от майки на деца с увреждания. После собствената ни апликация „Майко мила! Бременна съм!“ за бременни жени, която стартира началото на годината, а най-накрая апликацията на Канал 1. Ще се смеете, но е супер яка. И на Guardian апликацията ползвам, както и на New Yorker. Мисля, че трябва да спра.

Ако виното е напитката, която небцето ти обича

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *