Извънредна епидемична обстановка за необвързаните мъже и жени

Не е лошо човек да има Надежда до себе си в тези времена, пък била тя и Наталия...

0 коментара Сподели:

С нея се намирахме посредата на поредната обречена на провал, безполова пандемична вечер в живота на стария ерген. Много хубаво си си лъснал обувките, ми каза тя. Напоследък често го правя, отвърнах аз, но тя май не схвана метафората. В тениса на това му викат „непредизвикана грешка“. Не че се хваля, но през последните месеци толкова задобрях в това да съм самотен, че лявата ми ръка вече е по-добра от дясната. И не, този път не говоря за тенис…

Тази извънредна епидемична обстановка удари много жестоко не само по малкия и средния бизнес, ами и по малките и средни необвързани мъже и жени.

Спазването на социална дистанция похаби толкова много качествени сперматозоиди и яйцеклетки, че съм сигурен, че се простихме с някой нов Айнщайн или поне Илон Мъск. Второто е особено тъжно, защото ми е любопитно какво ли име щеше избере за детето си следващият Илон Мъск. През 2050 г. X AE A-12 отдавна трябва да е морално остаряло.

Звучи мазохистично, но в определени моменти, когато се самосъжалявам най-много, се улавям как си спомням с носталгия за опашките пред магазините. Сигурен съм, че на останалата част от населението да се редят на студа им липсва толкова, колкото и на ген. Мутафчийски му липсва да си бръсне главата за брифингите в 8 сутринта, но истината е, че на опашките поне имаше потенциал за някакви запознанства. В периода март-май 2020 това бяха баровете и кафенетата на София. Веднъж, докато, разбира се, бях сам и чаках да ми дойде редът, измислих и рекламна кампания в подкрепа на създаването на специални опашки за необвързани. Единственият проблем беше, че както всичко безплатно, и това беше обречено да привлече като нежелана аудитория огромен процент потни кочове за сметка на скромен процент яки мацки. Наскоро дори сънувах нещо като кошмар, в който непознат мъж се доближава до мен на опашката за необвързани с предложение да отида у тях за вечеря, а на сутринта да ми направи кафе, докато гледаме заедно брифинга на Оперативния щаб.

Почувствах се поласкан, че от всички мъже на опашката избра точно мен.

Беше толкова настоятелен, че ме спаси само това, че генералът отдавна реши да се скрие от хорските очи. Набързо му обясних: „Ми, че той генерала отдавна не го дават бе, манЯк“, и си плюх на петите. Бях отчаян, но не чак толкова. Целта на създаването на часови диапазон за необвързани на опашките беше стимулиране на социалната реинтеграция и създаването на семейства от страна на хора, които са посрещнали епидемията като необвързани, а впоследствие щяха да излязат от нея като влюбени двойки. Хаштаг слоганът щеше да бъде #запознахмесенаопашката. Кампанията включва и видеоклип, в  който момче и момиче дезинфекцират дланите си, гледат се влюбено и се държат за чистите си от вируси и бактерии ръце. Всичко това на фона на няколко стелажа с тоалетна хартия.

Какво съм се заоплаквал аз, когато и самият Дядо Коледа го е закъсал. Никъде няма да го чуеш, но от няколко дни старецът е в самоизолация и с високо кръвно. За второто е виновна Снежанка, която първо пипнала Ковид, а контактните лица, които после посочила, се оказали твърде много за вкуса на Дядо Коледа. От РЗИ – Лапландия също се видели в чудо, когато трябвало да карантинират трима кенийци, двама поляци, един руснак и някакъв анголски шаман, за когото Снежанка невинно твърдяла, че били част от нейния „бабъл“ с близки познати. Явно са си били доста близки.

Пандемията удари и добрия стар Тиндър.

Нищо не предвещаваше подобна драматична развръзка, след като непозната дама ме заговори. Според профила й се казваше Наталия и беше на 31 години. С първото си изречение тя пожела да разсее тази заблуда и сподели, че всъщност се казва Надежда и е на 30 г. Моментът беше исторически. За първи път жена, която е станала на 30, предпочита да се представя като 31-годишна, а не като „вечно на 29“. Наталия или Надежда ме попита дали знам кaк би могла да смени името си, а аз й отвърнах, че ако много държи, може да го направи в съда. Като помня обаче колко време го мотаха Манчестър Юнайтед от Свищов и знаейки, че държавната администрация не е особено активна по празниците, й препоръчах да опита алтернативни методи като хипноза или въздушна йога. След секунди разговорът изчезна. Наталия или Надежда, една от двете, беше взела решение да отмени съвпадението ни. Стана ми тъжно. Не е лошо човек да има Надежда до себе си в тези времена, пък била тя и Наталия…

5 сериала, но не за гледане, а за слушане 

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *