Най-добрата музика от 2020 година

10 парчета, с които ще запомним тази странна година

0 коментара Сподели:

2020 не е от годините с диви събития или легендарни пътешествия, достойни за колекция от събрани спомени за поколенията, но при музиката нещата не стоят така. Тези 12 месеца могат да се похвалят с мелодии без грешка, от които да захапеш в следващите 10 парчета.

Тях разбъркваме в доволна плейлиста, която може да размаха музикалната си опашка през 4 аудио продукта на Huawei.

Gentlе Monster Eyewear II са смарт очила, с които не само изглеждаш мистериозно (като от “Матрицата“), но също така водиш лични разговори и слушаш музика с възможност за регулиране на звука или смяна на песента. Безжичните слушалки FreeBuds Pro пък са първенци в интелигентното шумопотискане и според средата навън автоматично решават какво ти трябва, за да изживееш любимите си албуми в правилните честоти. FreeBuds Studio влизат в подобна категория като добри Over-The-Ear слушалки, които стапят сложните процеси на свързване с други устройства и те спускат при Hi-Fi звука на музика, игри и филми.

Ако пък си си вкъщи и искаш да споделиш със съседите своя безпогрешен музикален вкус,

бързо пускай домашния Bluetooth говорител Huawei Sound X със способността да изолира фоновия шум, качвайки нивото, без да криви звука. Усещаш баса под кожата си, все едно го чуваш на живо, а това е само една от гениалните идеи на Devialet – лидер в звуковите технологии, които пресичат идеи с Huawei специално за твоите вибрации.

Mac Miller – Everybody

Оригиналът на екзистенциалната балада ни връща в 1972-ра и изпълнението на Артър Лий, но тук Мак действа през своя далеч по-меланхоличен опит. Накрая парчето от албума Circles зазвучава с блус усещане, а гласът му се подпира на история, от която не ни се излиза.

Miley Cyrus & Joan Jett – Bad Karma

Албумът ѝ Plastic Hearts плува през ушите ни с назъбен звук, който изважда хъски вокалите ѝ. В парчетата намираме имена като Били Айдъл и Джоан Джет, като последната е една от ярките музи на целия албум, а тоновете в гласовете им си пасват идеално за парчето Bad Karma.

The Weeknd – Too Late

Въпреки че не се побра в списъка на Грамитата, The Weeknd със сигурност удари тавана с After Hours през 2020. От него вадим музикалния къс Too Late, с който певецът заявява желанието си да стане режисьор в бъдеще, а тук отваря визуални линии, които две жени с пластични операции и главата му с липсващо тяло очертават привлекателните ужаси в рамка от 5 минути.

Fiona Apple – I Want You to Love Me

Фиона обича да си взима дълги почивки между албумите, но когато дойде време, се засилва с парчета, които не излизат от ума ни. Отне ни няколко слушания, за да попием тракащите перкусии с редуващото се пиано, но след миг схващаме любовното послание и неговата универсална тежест.

Billie Eilish – Therefore I am

Рядко (да не кажем никога) ни разочарова със своите попадения, от които никога не ни стига, а този път песента е с ясно съобщение. „Ти си на върха на света, но твоят свят е идеал“, стреля към хората, които решават, че е добра идея да ѝ се подиграват за фигурата. Заставаме плътно зад нея, докато се разхожда в празния мол и нямаме нищо против солта между дълбоки бас линии.

Dua Lipa – Levitating

То влиза в типичните радиоформати с типичните поп куки между диско топки и ярки светлини. Но нямаме нищо против понякога ни стига едно парче да ни накара да се почувстваме малко по-добре. В този ред на мисли целият албум Future Nostalgia влиза с тази претенция, наред с живите инструменти вътре и пулсиращия си заряд.

Bring Me the Horizon – Parasite Eve

Парчето съчетава електро и алт-рок с хеви метъл, за да постави една мощна песен с цел да се откроява сред всички останали. Плюс това започва обещаващо с Мистерията на българските гласове, така че само за това си заслужава пускането.

PHARAOH & Loboda – Boom, Boom

В последните години руската музика заслужено си печели все повече последователи и признание, като сега паркираме пред колаборацията на рапъра Pharaoh и вокалните извивки на Loboda.

Taylor Swift & Bon Iver – Еxile

Алтернативната инди-фолк тактика в диска Folklore се отличава от предишни стативи от певицата, която обича да експериментира с бонбонени радиофонични мелодии и по-басови игри. Смесените ни чувства обаче не трябва да застават на пътя на това, което е добро, така че пускаме Еxile и млъкваме за малко.

Moses Sumney – Cut Me

Любимото нещо на Съмни е изолацията и това си личи в творчеството му. Обича да се разкача от света в албуми, които подпечатва като вечни. В Cut Me той учи нещата по трудния начин с непрестанно повтаряне на едни и същи грешки и тази сивота играе и в останалите парчета от græ.

5 сериала, но не за гледане, а за слушане 

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *