10 неща, заради които Доналд Тръмп ще ни липсва

Още дълго ще помним най-скандалния в историята американски президент

0 коментара Сподели:

Тръмп ще остане в историята с един безкраен списък от скандали – от началото до края на мандата си той нямаше ден, в който да не шокира света. Не знам дали има категория най-фрапиращ политик в „Гинес“, но със сигурност Тръмп постави световен рекорд. Обичан от милиони, мразен от милиарди, обсъждан от всички, непрекъснато. Сега, след като неминуемо слезе от власт, вече сме толкова свикнали с този непрестанен шум около името му, че най-вероятно, напълно в духа на Стокхолмския синдром Тръмп ще ни липсва.

Ето какво няма да е същото без него:

Туитовете

За първи път в историята американски президент използваше социалните мрежи вместо говорителя на Белия дом. Имаше нощи, в които му тръгваше приказка и мисълта скачаше от пост в пост. Всичките над 11 000 туита на Тръмп са класики и заслужават да бъдат издадени в книга с дебели корици, съхранени за бъдните поколения в графа „Грешки, които да помним винаги“.

Заплахите

Толкова по-интересно е световен лидер през ден да заплашва с война тоталитарни държави с ядрено оръжие, да забранява TikTok, да влиза в конфликти с Китай. Изобщо да ни държи в напрежение. Няма как да скучаеш, когато непрекъснато някой с нещо се разправя. Да не забравяме, че

ПР консултант на Тръмп беше не друг, а Винс Макмеън – кечист и собственик на Световната федерация.

Ами, личеше си.

Прическата

Има нещо хипнотизиращо в този царевичен бретон. Особено в комбинация с оранжево лице от спрей-тен и телосложение на герой от South Park.

На фона на Тръмп всеки друг политик на света бледнее с нормалност в имиджа.

Мелания

Една от най-добре изглеждащите Първи дами, беше също така и най-мълчаливата. Ако по модела на Мишел Обама, Мелания реши да напише книга – тя ще е като моносписание, без текст, за прелистване. Но пък – какви снимки само!

Непопулярните мнения

Тръмп беше царят на непопулярните мнения. Без значение дали защитаваше въглищната индустрия, или отричаше промените в климата, той винаги успяваше да каже грешното нещо по най-грешния начин. Дотолкова, че политическите предавания нямаше нужда да правят скечове за него, а само да го цитират, без коментар.

Изцепките

И сякаш това не беше достатъчно, Тръмп винаги намираше начини да надскочи себе си.

Като например със съвета да си инжектираме белина.

Реакцията на всички около него при думите му беше просто безценна.

Секс скандалите

В един момент се натрупаха толкова много, че спряхме да им обръщаме внимание. Сторми Даниълс беше черешката на тортата, но признанията на проститутки, на които е казвал, че приличат на дъщеря му, също бяха доста брутални. За епохалното му пуси грабинг изказване даже няма да отваряме темата.

Наглостта

Много рядко в човешката история се среща наглост с такава промишлена концентрация. Трудно е при опустошителни цифри като тези на починалите и пострадалите от коронавирус в Америка да продължаваш да приемаш действията си за успех. Също така след всички манипулации преди, по време на и след изборите да твърдиш, че си жертва на измама, е, меко казано, смехотворно.

Противоречията

Не е нужно да противоречиш на Тръмп. Дай му време и той сам ще го направи.

Всяко изказване от съвремието получаваше контрацитат на 180 градуса от миналото. А ако някой обърнеше внимание на разминаванията в тезите, коментарът беше, че изопачават думите му. Как точно, по традиция нямаше обяснение.

Усещането, че винаги ще е президент

В един определен момент изглеждаше сякаш Тръмп ще се избере за президент до живот и завинаги ще управлява света. Добре че въпреки всичко този сценарий ни се размина.

Сега можем да се смеем, но доскоро всички тези неща в списъка дотук бяха реални, при това в графа трагедия.

Страшни приказки за мрачни вечери.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *