Страшни приказки за мрачни вечери

Разкази, одеяло, камина, чаша горещ шоколад

0 коментара Сподели:

Октомври разпиля листата навън със своя хаплив вятър, сиви облаци се настаниха на доскоро синьото небе, а споменът за лятото остана само в сърцата ни и онази плажна чанта, от която още не си изтупал пясъка.

Последните месеци наподобяват странно реалистичен трилър, в който изненадите се крият зад всеки ъгъл, а опасността дебне отвсякъде. Въпреки това традиционното настроение в края на октомври не ни напуска и желанието да се потопим в фикционалния свят с чаша горещ шоколад, докато навън бушува бурята на реалността, е тук.

А мрачните вечери си имат спътник – страшни приказки.

Днес те запознавам с вълшебните сборници „Страшни приказки за мрачни вечери“ на американския писател и фолклорист Алвин Шварц.

Трилогията открехва вратата към един паралелен свят, в който плашещи създания ще бъдат ваши приятели. Трите книги можеш да поръчаш от сайта на Ozone.bg, където в момента има над 45 хиляди предложения с до 60% намаление. Намалението Zombie days важи за всякакви неща

– от книги през настолни и видеоигри, техника, аксесоари и мърч на любимите ти поредици.

Градските легенди, стихотворенията, фолклорните митове и страховитите истории са събрани между кориците на книги, подходящи както за деца, така и за възрастни. В ролята на илюстратор се въплъщава художникът Стивън Гемъл, който в края на 80-те и началото на 90-те провокира пуританска Америка с творчеството си, показващо различна гледна точка на хорър жанра.

Първата книга излиза още през 1981,

като писателят прекарва повече от година в проучвания, преди да завърши сборника. Почти веднага „Страшни приказки за мрачни вечери“ се превръща в любимо четиво на деца и родители.  Неговият успех неминуемо води до още два тома, реализирани през 1984 и 1991 г., които допълват културното и митологично наследство на своя първообраз по впечатляващ, шокиращ, но и развличащ начин.

Въпреки семплия вид и структура съдържанието се опира на сериозно ровене из архивите и не се ограничава само с традициите на модерната Северна Америка, ами намесва също

Древна Гърция, Уилям Шекспир и старите индиански предания за мистериозния Уендиго.

Къщи, обитавани от духове, родители, които се превръщат в крокодили, мистериозно изчезващи жени, гробища посред нощ и още много легенди, преразказани от Алвин Шварц, те очакват между кориците на трите тома „Страшни приказки за мрачни вечери“.

Чел ли си тези книги?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *