Какво да слушаш: 11 подкаста за любопитните души

Докато пътуваш, ядеш или правиш есенно почистване

0 коментара Сподели:

Подбрали си сме ти 11 подкаста, които ще те запознаят с хора, които отдавна е трябвало да познаваш, и ще ти отговорят на въпроси, които не си си задавал до момента, а е трябвало. Балансираме между чуждо и наше си и чакаме годината да даде още подкасти на света, и то не само за секс.

Ден
Накратко: новините от деня

Ако вече си разбрал, че няма как да минеш през всички новини, които светът бълва в момента (пък и въобще), то вероятно търсиш начин да останеш прилично информиран, без това да се превръщаш в работа на пълен работен ден. „Ден“ смила най-важното от деня в под 8 минути за слушане, които получаваш всеки ден преди 5 след обяд. Толкова стига.

Говори Интернет
Накратко: като сутрешен блок, ама не сутрин

Слушаш ли въобще нещо в българския интернет, ако не слушаш ГЍ? Владо и Еленко са го докарали до четвърти сезон, така че има избор откъде да „ги“ започнеш. Естествен Ѝнтелект пък е нова поредица, вътрешна за шоуто, в която Слави Стоев и гости говорят по теми около емоционалната интелигентност и как успешно да общуват поколенията например.

HiCast
Накратко: технологии, филми и игри

HiCast e седмичният подкаст на екипа на списание HiComm, в който разговарят за най-интересното от света на технологиите, филмите и игрите. Ако искате да разберете какво е направило впечатление на екипа на списанието през седмицата – не пропускайте новите епизоди. В тях присъстват теми като гигантски роботи, прозрачни телевизори, обувки със светена вода, края на Internet Explorer, новия iPhone 12, Samsung Galaxy Z Fold2 и сгъваемите телефони, цензурата в интернет и новините за COVID-19, както и много други!

The Minimalists
Накратко: минималистичен подход на живот

Джошуа и Раян идват с идеята, че можеш да живееш по-добре с по-малко. Интересното напоследък е как реагират минималистите на тенденцията на бясно и крайно презапасяване. Теорията им е, че всъщност хората с идентичен на техния начин на живот са по-подготвени за подобна ситуация на криза от другите, които традиционно трупат. Защо? Ще си чуете

Mint Podcast
Накратко: като на бира с приятели

Трима приятели си говорят за нещата от живота, записват, пък после на теб ти е хубаво да ги слушаш. „Ментата“ излиза веднъж на десетина дни, като в последните седмици отговорните лица сформираха MINT щаб, който има за цел да те разсее от новините на онзи другия щаб и да ти вкара малко позитивни мисли за живота сега, пък и нататък. Получава се. 

The Estée Lalonde Show
Накратко: всички „женски“ теми

Estée е известна като канадска ютюбърка, която живее в Лондон и си е изградила име основно около страстта си към козметиката. Оттам идват и повечето от по-интересните ѝ гости, предимно жени зад бизнеси като GelCream и Nudestix, с които коментира начина им да предефинират „бюти“ индустрията на корпорациите, както и CBD и други трендове.

Транзѝстор
Накратко: какво ново в технологиите

„Подкаст за потребителски технологии и малко нърд култура“, но дори и да не се припознаваш в горното, последният епизод, хостван от Илия и Виктор, минава през всичко важно за работата от дома – навици, които да ти помогнат да си продуктивен, хардуер (слушалки и други), софтуер и дори малко „етикет“ по отношение на работните разговори.

Science VS
Накратко: като „Ловци на митове“, ама за наука

Ако имаш нужда от повече факти и по-малко шум ала „една жена каза“ в живота си, Science Vs е твоето място. Всеки епизод е сам за себе си с теми от алергиите към фъстъци, през ДНК тестове, та до астероиди убийци. Естествено, последните десетина епизода са „коронни“. Най-близкото подобно съдържание за слушане на български е подкастът на Ratio. 

The Anxious Achiever
Накратко: нещо добро за mental health

Преди няколко месеца Harvard Business Review пуснаха този подкаст, който коментира склонността ни да се идентифицираме изключително с работата си и как това се оказва широко отворена врата за проб­леми като тревожност, депресия и останалите по тази линия. Как пък после същите тези се отразяват на начина, по който работим и живеем въобще?

Дроб и чили
Накратко: храна!

Така наречените чилисти открих от сборен епизод на ГЍ, в който минаха през много от важните неща по отношение на храненето по време на изолация – от какво да купим, през витамини и добавки, до какво реално да сготвим с това, което сме купили. В собствените си епизоди говорят с вкус за продукти, манджи и какво откъде да си вземем в София.

Gimlet Academy
Накратко: как да стартираш подкаст

Подкаст за правене на подкасти. Съоснователят на подкаст вселената Gimlet, Алекс Блумбърг, прави серия от пет аудио урока (с гости и много истории от личен опит), на чиято информация да стъпиш, ако искаш да направиш подкаст – от отговора на въпроса „на кого му пука“ по отношение на темите, през подбор на гостите, до структура на самите епизоди.

Пет сериала, които не са за изпускане през септември.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *