Лозенец в три лесни стъпки

Представяме ти летен маршрут за любимо място по Черноморието, плюс нестандартните изненади на Jacobs

0 коментара Сподели:

Няма как сред предпочитаните ни места за почивка да не споменем и приятния Лозенец. Кокетно селце в миналото – днес спотът се е превърнал в притегателна точка за всички вечни бохеми, а какво да правиш, ако се озовеш ненадейно и за пръв път там – те съветваме по-долу. Не забравяме да ти напомним и, че нашите добри приятели от Jacobs са ти подготвили и в тази черноморска локация среща с ескимос (!) на плажа, представяне на перфектната освежаваща напитка за лятото – 3in1 Ice Coffee и много награди, а за още инфо – чети нататък.

БОХЕМАТА

Лозенец отдавна се превърна в атрактивен туристически център, но още от времето на късния соц мястото се свързва с вилите на артисти и певци, които избират красивата населена местност със старо име Ембелец (побългарен вариант на гръцкото нарицателно за лозе) за свое лятно убежище. Освен бохемската обстановка тук се усеща и абсолютна лежерност, която прави Лозенец център на нищоправенето и насладата от живота. Тук те очакват кокетни ресторантчета, пипнати плажни барове и супер местна кухня – бохемски рай по всички параграфи.

МЕСТАТА

Лозенец е със златист пясък, кристална вода и много места, които си заслужава да видиш. Подсказваме за плажовете Централен, Корал, Оазис, Мечата дупка, Малък и Бабешки, като на Централния те очакват водни развлечения, сърф училище, конна езда и риболов.Плажът на Корал ни е болна тема заради ужасяващото строителство, което тече там, но ако си идвал и преди – ще знаеш, че това определено е една от най-красивите плажни ивици по Черноморието. Плаж Мечата дупка се намира между плаж Корал и Централния плаж на Лозенец. Дължината му е около 120 метра, а широчината – около 25 метра. Името на плажа идва от едноименната пещера в скалите наблизо. Водата на Мечата дупка е уникално бистра, а естествената лагуна е подходяща за бебета и малки деца, както и за подводен риболов. Относно пещерата Мечата дупка легендата гласи, че двама рибари са намерили там семейство тюлени (морски мечки), откъдето дошло и името на пещерата.

ЗАБАВЛЕНИЯТА

Още през 80-те Лозенец се прочува, като първото яко сърфистко място. Освен водните спортове, които задължително трябва да опиташ тук – ние те съветваме да се разходиш и по суша заради многото забележителности наблизо.

Вмъкваме също, че ако случайно още не си се влюбил в магията на кайт сърфа – то направи го, но преди това небрежно си спечели един с помощта на нашите приятели от Jacobs.

За още подробности – виж края на материала, а ние те връщаме към забележителностите край Лозенец – разходка, тип абсолютен кеф покрай реките Велека, Караагач и Дяволска, разходка до природен резерват „Ропотамо“, който се намира само на 15 км от Лозенец и двете ни специални предложения – обиколка на ботаническата градина на семейство Серафимови на 4 км от Лозенец и лека медитация в Беглик Таш – българския „Стоунхендж“. Светилището се намира в буферната зона на резерват „Ропотамо“, само на 14 км от Лозенец.

Накрая, но не по важност ти съобщаваме великата новина, че благодарение на мобилния бар Jacobs на плажа в Лозенец ще те очаква и ескимос! Леденото лятно приключение ще се случи на 24.07 – вторник,

когато от Jacobs ти предлагат да опиташ от изкушаващото 3in1 Ice Coffee – перфектната освежаваща напитка за лятото, и да се запознаеш със съвсем истински ескимос, с когото ще можеш да се снимаш

или самият ти да се преобразиш като такъв. Моментните забавни снимки ще можеш да вземеш веднага със себе си, а на тях ще откриеш уникален код. С него можеш да посетиш сайта им и да намериш твоята снимка, за да я споделиш в любимата си социална мрежа и да участваш в томбола за кутия Jacobs 3in1 Ice Coffee или кайт. Всеки снимал се с ескимоса и отговорил на неговите въпроси, пък не само може да участва в късометражния филм за приключенията на един ескимос по българското Черноморие, подготвен от Jacobs, но ще може и да спечели Jacobs чаша за айс кафе на място. За още информация виж тук.

За финал споделяме, че кампанията ще приключи с късометражен филм на цялата история, а за повече информация виж тук. Какво повече да искаме за лято като никога досега?

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *