25 идеи за първа среща

Социализирането вече е разрешено, нека срещите започнат!

0 коментара Сподели:
25 идеи за първа среща

Обмисли първата среща добре, за да не бъде последна. Важно правило е, че никога няма втори шанс да направиш първо впечатление. Спонтанността е за аматьорите. Професионалистите много добре знаят, че предварителната подготовка предотвратява провала на представлението. Дейтингът е своеобразен тест за адекватност – човекът срещу тебе се опитва да прецени дали заслужаваш честта да сте нещо повече от познати. Нито повече, нито по-малко. За да се създаде магията на любовта, много често допринася и сетингът. Ето няколко интересни активности, подходящи за първа среща:

Кино

Класиката на класиките в дейтинга. Киното дава чудесна възможност да правите нещо, без да правите нищо. Също така, ако случайно решите да се придвижите бързо-бързо по базите, имате уникално поле за действие. Особено ако сте на автокино. Трябва единствено да внимавате при избора на филм. Все пак не е добре да имате първи семеен скандал преди първата брачна нощ.

Книжарничка

Малките кокетни кафенца тип книжарничка предоставят уникална възможност да съчетаеш полезното с приятното, а именно дейтинг с довършване в движение на работни ангажименти, докато чакаш. Също така са доста уютна и сейв среда, където рядко присъстват дразнещи и разбиващи романтиката балкански субкултури. Проблем биха могли да бъдат децибелите, ако разговорът ви стане много разгорещен. Тогава обаче нещата са ясни – просто действате.

Ботаническа градина

Някога срещите са били предимно сред природата, така че разходка през елегантната красота на купища цветя винаги е добра идея. Освен ако някой не е алергичен към пчели – тогава рандевуто до „Пирогов“ не ви мърда.

Зоологическа градина

Кой знае защо наблюдаването на животни винаги създава за отношенията между хората една философска перспектива. Също така те са забавни, сладки и като цяло зареждащи с енергия. Трябва да внимавате колко се приближавате до клетките, иначе друга заплаха не съществува. Пък и билетчето е 4 кинта. Кво му плащаш.

Просто градина

Понякога по-малкото е повече. София изобилства от паркчета и градинки. Просто изберете най-подходящото място като локация според нуждите от забавление и усамотение.

Разходка

Ако висене на пейка ти звучи като, меко казано, спряло занимание, чудесна аутдор алтернатива е небрежният хайкинг сред природата. Не е добра идея да се изхвърляш с трудни за преодоляване туристически маршрути. Изнемогване и влачене по камънаци не са най-правилните прелюдии към романтика.

Спортна активност

В случай, че хайкингът не ви е достатъчно екстремен спорт, можете да се метнете на дълбокото. Естествено, подберете въпросната активност според нивото си – няма логика да се засилите на бейсджъмпинг, ако имаш страх от високо. Идеята е споделен адреналин, не да се изложиш. Че и по-лошо.

Изложба

Изкуството също носи силни емоции, при това със значително по-малък риск от наранявания. Непрекъснато някъде се случват арт изложения, инсталации, фото галерии и прочие радост за окото и храна за мозъка. Отново съществува шанс да се изкажеш неподготвен, но на този етап вече трябва да сме го приели за константа.

Арт и вино

Вместо да гледаш изложба, по-добре да участваш. Един от най-забавните трендове напоследък е магическата комбинация от вино и рисуване – точно както са го правили големите. Отново ключово в тази среща е да запазиш баланса, а не да изпиеш виното за цялата група и да се отдадеш на ругатни и абстрактно цапотене. Всички знаем какво е станало с Ван Гог.

Куиз

Ако искаш да блеснеш с познания или пък да приберете вкъщи някой тотално ненужен трофей, това е мястото. При умерени очаквания за живота куизът носи гарантирано забавление и почти никакъв риск. Е, трябва все пак да погледнете в каква категория отивате да се състезавате, за да не се озовете насред кървава битка с факти по темата: „Физици нобелисти и газообразни химични елементи“.

Ескейп стая

Кой не иска да се вживее в ролята на Индиана Джоунс? Решаването на ребуси и реденето на пъзели под напрежението на тиктакащия часовник е една наистина силна емоция. Освен ако стресът не ви дойде в повече и не се хванете за гушите. При всички случаи обаче качва отношенията на следващо ниво.

Настолни игри

Вече има няколко чудесни борд гейм местенца, които дават шанс да се забавлявате с игри на маса в контролирана, неутрална среда. Опасност съществува: малко по-рязко може да разкриете някои свои качества. Като например това, че не спазвате заглавието на „Не се сърди, човече“.

Кулинарен курс

Половината време в една сериозна връзка минава в ядене, другата – в чудене какво и как да се яде. Ако стартирате с готварски уроци, това ще е ултимативният тест дали един ден ще се оправите в съвместния живот. Ако обаче не сте сигурни дали с този човек искате да си раждате деца или само да правите упражнения по темата, може би час по кулинария е прекалено сериозна заявка.

Танцов клас

Движенията под звуци на музика са дейтинг ритуал във всички племена по света, явно има някаква нерушима изначална връзка между танците и чифтосването. Съвременният свят предлага не една и две опции за разчупване – от зумба, през модерен балет и салса, та даже до хип хоп улични танци. Каквато и да е силата на движенията ти, със сигурност има как да блеснеш на дансинга. Минусите – трябва да си готов за конкуренция. По тези зали виреят секси индивиди от всички полове, които наистина знаят как да танцуват.

Лайфче

Шоуто винаги носи доза забавление, като това да отидете на концерт е най-доброто от двата свята – емоциите на киното плюс парти аспектът на традиционното излизане. Хубавото на концертите е, че имаш много опции за разиграване на вечерта – от това да избухнете здраво с куфеене и късане на дрехи, до оценяване таланта на изпълнителя с умерено ентусиазирани аплодисменти. Най-голямото притеснение в случая са външните фактори, така че избери лайв с подходяща за романтика тълпа. Освен ако пого и мошпит не е вашата идея за сближаване.

Стендъп

Комедийното шоу е винаги страхотна идея за среща, особено ако е първа. Една идея по-смел тест от концерта и киното е, но пък поне е окончателен – ако се смеете на едни и същи неща, обикновено сте родени един за друг. Важен съвет: не сядайте на първия ред, освен ако не обичате да сте част от шегата.

Брънч

Основно занимание за двойки, но пък и чудесна опция за среща. Най-малкото брънчът не изисква мислене – опциите в менюто са сведени до минимум, няма какво да объркаш при поръчката, сметката също няма как да ти докара инфаркт. Минуси при брънча почти няма освен евентуална фаталност да се подхлъзнеш с чашките. Най-големия плюс – можете да си стоите до безкрай, без да ви гледат лошо сервитьорките.

Пикник

Това е ванилената и софистицирана версия – един вид персонален брънч. Плюсвете пред това просто да отидете някъде е личното отношение – всичко перфектно ще отговаря на вкуса ви. Минусите са същите: един пикник изисква толкова много организация, че ако накрая срещата се окаже провал и изпаднете в неловко мълчание, не е просто катастрофа, а истински апокалипсис.

Гледане на залеза

Тук разчитате на ултимативното мултимедийно светлинно шоу, това, което не спира да ни впечатлява даже след хиляда гледания – отлитащите последни лъчи на деня. Залезът сам по себе си почти винаги е романтично преживяване. Просто трябва да намерите правилната точка за наблюдаване и да се надявате някой от вас да не развали преживяването с неподходящ коментар.

Странен квартал

Трипчетата винаги са нещо вълнуващо. Малко от нас могат да си позволят да напуснат града и страната за първа среща, затова можете да си създадете приключенско усещане с подръчни средства – примерно като се разходите до някой непознат квартал и се потопите в атмосферата му. Много внимавайте къде на картата ще се насочите. Някои имена са подвеждащи. Например в квартал „Модерно предградие“ нищо не е в крак с времето и далеч не е като по филмите.

Спортно събитие

Най-близкото преживяване до война, което модерните времена предлагат, са спортните събития. Тук имаме степени на вълнение, които варират от пехливански борби в единия край на скалата до финали по петанк в другия. Изборът трябва да е спрямо интересите и търсенията в живота, както и нивото на кръв и зрелища, от които се нуждаете.

Нещо, което не сте правили досега

Различни хора са пропуснали различни изключителни забавления, така масови за целия свят като казино, врачка или стриптийз например. Принципно всичко екстремно е лоша идея за първа среща, но пък ако и двамата не сте ходили, гарантирано вечерта ще отиде в две възможни посоки – много ще се забавлявате или много ще се подигравате. И двете са чудесна първа среща. Разбира се, рискувайте на собствена отговорност.

Каяк

Топ екстремната среща с перфектен баланс между сложност, опасност и силни емоции. Няма какво толкова да се обърка, въпреки това двамата сте в една лодка. Буквално. Напрежението е достатъчно, за да забавлява, и прекалено малко, за да изгори някой бушон. Освен това снимките за социалните мрежи са един път.

Караоке

По-забавната версия на концерта е тази, в която ти участваш. Страхотен аспект на караокето е, че просто няма как да се изложиш. Освен ако не почнеш да извиваш глас прекалено, сякаш си на Уембли, и да демонстрираш ненужен талант. Точно тези претенденти за екс фактор никой не ги обича освен майките. Караокето е за цвилене и нормални хора.

Бар

Най-очевидното и доказано през годините сме оставили за накрая. Барът си е бар, срещата в него е като Маргаритата при пиците – не е нещо особено, ама пък няма как да сгрешиш. Тази разновидност на питейно заведение е известна с това, че бързо скъсява дистанцията между хората. Също, в случай че срещата се окаже неплодотворна, вечерта не е задължително изгубена – още много риба продължава да плува в морето на една ръка разстояние.

За киноманите тук подбрахме 10 филма, в които са разказани музикални биографии.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *