3 извънредни мерки, за да хидратираш кожата си по време на изолация

Роси Димитрова - blondfox ни казва кои са всички стъпки, които трябва да предприемем, за да хидратираме кожата си успешно

0 коментара Сподели:

Рисувам, откакто се помня, та дори и отпреди това. Нямам ясни спомени от първите ми творчески изяви освен няколко творби  върху дъното на кухненската маса, но баща ми помни една и не пропуска да оцвети семейните ни сбирки с нея. Един ден ме взел с него на работа, защото не е имало кой да ме гледа, заклещил ме със стола към бюрото си в компанията на купчина бели листове и няколко молива и излязъл от стаята, за да си гони задачите. Не след дълго влязъл и се натъкнал на гледка, досущ като от сцената с изпита от филма „Полицаят се жени“ с Луи дьо Фюнес. Аз – сериозна, съсредоточена и с вещ замах чертаеща от край до край по листа, сменяйки молив след молив, сякаш създавам проекта на живота си, а около мен рояк фенове – всички колежки на баща ми, очевидно изгубили представа за време, пространство и задължения. Вместо да работят, били изпаднали в транс пред самоотвержеността на попупрозрачните ми пръсти и двете ми руси опашки, които се поклащали в неравноделен ритъм. Доказателство, че артистът има нужда от изява и публика дори когато краката му висят от стола.

Години по-късно, когато вече стигах пода и смених няколко техники, разбрах, че основното условие за една добра картина върху платно е то да е перфектно грундирано.

От 13 години насам съм гримьор и вместо върху платно и хартия рисувам върху лицата на клиентите си, за да подчертая най-красивото в тях и да туширам дребните несъвършенства. Твърдо се убедих, че точно както канавата, така и кожата изисква предварителна подготовка, за да бъде гримът съвършен. 

Имайки предвид, че кожата ни е съставена от 70% вода, съвсем естествено тя се нуждае от обилна хидратация, за да изглежда здрава и красива.

Така че независимо дали рисуваме върху лицата си, или оставяме естествената ни красота да говори вместо четките, хидратиращата грижа е от първостепенна важност, за да се покажем в най-добрата си светлина.

Ето три съвета за безупречна хидратация:

Тайната на 7-те слоя

Супер фен съм на азиатските ритуали за красота не само защото съм привлечена от мистичността на Изтока и красотата на азиатските жени, а защото съм се убедила, че много от техните бюти техники работят. Отдавна прилагам тази за нанасянето на няколко (поне 7) различни слоя продукти, започвайки от най-течната текстура, например:

мицеларна вода, тонер, лосион, есенция, серум, хидратант, крем със слънцезащита или нощен крем. 

Така микрочастиците на различните текстури се настаняват и подреждат вертикално в епидермиса, за да го изпълнят, изгладят и запазят влажността на кожата за по-дълго. Подсъзнателно свързвам тази техника с лакирането на дървени кутии, в което японците са корифеи. За да ги направят изящни и гладки до съвършенство, те полагат множество тънки слоеве лак, с отстояние във времето между тях, за да изсъхнат добре. Безспорно това изисква време, постоянство и търпение, но резултатът определено си струва. Същото е и при грижата за кожата.

А тук ти препоръчваме и различни видове маски, които да пробваш вкъщи.

Маските са задължителни

Не само тези, които сега се налага да носим ежедневно, излизайки навън. Обожавам хидратиращите текстилни маски за лице и поне веднъж седмично гледам да се изолирам маскирана на дивана. Разликата с останалите маски за лице е тази, че тишу материята на тези възпрепятства изпарението на водните молекули от серума, с който са напоени, и спомага за пенетрирането и задържането на активните му съставки в кожата. Обикновено оставям маската да действа по-дълго от посоченото в упътването, а количеството серум, който винаги остава в опаковката, разнасям с пръсти върху шията и деколтето. Така нищо не се губи, защото, както се казва „пари са давани“. И понеже околоочната ми зона най-силно издава хода на времето, преди да поставя текстилната маска върху лицето си, залепям хидрогел пачове под очите, за да подсигуря двойна доза хидратация и изглаждане в тази деликатна зона.

Хидратираща програма

Когато избирате продукти, с които да поддържате високо ниво на хидратация, обръщайте внимание на 3 важни неща: съставките, формулата и текстурата.

Разнообразието от продукти е голямо и е трудно да се спрем само на един, но ако това се налага предвид времето, в което живеем (време на смислени и обосновани покупки, без елементи на разточителност), то ви предлагам да обърнете внимание на този мултифункционален продукт.

Hydrance Aква гел-крем от Avene съчетава свежестта и лекотата на подготвящ лосион и кремообразността на хидратиращ крем.

Текстурата му се топи при допир с кожата, а действието му е тройно: като дневен крем; като нощна маска; като околоочна грижа.

Формулата му е разработена в изследователския отдел на марката в Япония, а е произведен във Франция. Две сигурни предпоставки за безупречност. Активните му съставки включват:

– Cohederm комплекс, който се грижи за 24-часовата хидратация на кожата, създавайки водни резервоари в роговия слой и възстановявайки защитната й бариера.

– Пре-токоферил (с антиоксидантно действие) и Декстрансулфат (с тонизиращо действие), които намаляват умората и защитават клетките на кожата от свободните радикали.

– 75 % термална вода Avene, която интензивно успокоява и хидратира кожата.

Накратко Hydrance Aква гел-крем е като воден воал, който обгръща и защитава кожата по всяко време на денонощието.

Този продукт, както и пълната гама продукти Avene Hydrance можете да откриете в по-големите аптеки.

Горската омая като опиат за щастие: срещаме те с Милица Янкова.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *