20 неща, заради които сме влюбени в Samsung Galaxy S20

Новият смартфон на Samsung Galaxy S20 е новата най-висока летва в технологиите

0 коментара Сподели:

Мислехме, че вече няма смартфон, който да ни впечатли. Грешили сме. Galaxy S20 e красив, компактен и пълен с технологии. Но не това е водещото. Новият смартфон на Samsung е от онези семпли вещи, които просто “заспиват” в ръката ти, веднага като ги хванеш. Всичко си е на мястото, всеки детайл е изпипан, към всяка функционалност е подходено с инженерна мисъл. В Galaxy S20 просто всичко се усеща правилно. Все пак външният вид не е нищо, ако не идва с подобаващо съдържание.

Ето какво най-много ни впечатли в Galaxy S20 на Samsung:

Дизайнът

Samsung са заложили на еdge-to-edge дизайн с изчистени линии и тези толкова секси, обли ъгли. Няма нужда от думи – тези снимки казват всичко.

Размерът

В толкова компактно бижу е побрана толкова много технология! А диагоналът на Samsung Galaxy S20 даже вече е малко по-голям от този на предшественика – цели 6,2 инча.

Цветовете

Samsung Galaxy S20 се предлага в космическо сиво, облачно синьо и перлено розово. Все цветове на пролет/лято 2020, с които просто не можеш да сгрешиш.

Дисплеят

Super AMOLED Infinity-O Quad HD+ (3200 x 1440), 16M цвята и 120Hz. Не е нужно да знаеш какво значат всички тези сложни буквички и цифрички – просто поглеждаш екрана и картината е очевидно по-добра.

Батерията

Samsung Galaxy S20 идва с по-голям капацитет на батерията и по-бързо зареждане. Какво по-хубаво от това?

Теглото

Samsung Galaxy S20 тежи само 163 грама – направо нищо за всички тези технологии, които са побрани вътре.

Паметта

Galaxy S20 идва с 128GB вградена памет, достатъчна да побереш вътре 48 пълнометражни филма във Full HD формат.

Слотът за microSD

Освен че неимоверно улеснява живота, слотът за microSD на Galaxy S20 позволява да използваш за допълнителна памет карти до 1TB. Не искаме да вадим калкулатора и да смятаме колко точно филма са това, но са много. Страшно много!

Процесорът

Samsung Galaxy S20 е с най-новото поколение осемядрен процесор Exynos 990.

Цялостният пърформънс

Не е нужно да разбираш сухите спецификации дотук, за да усетиш нещо още с първото разцъкване на Samsung Galaxy S20 – това е лесен за използване и безкрайно бърз телефон.

Операционната система

Galaxy S20 е с вградена One UI 2.0 – версия на Android 10, подобрена от Samsung специално за нуждите на модела. С други думи – това е операционна система, която се нагажда към теб, а не ти към нея.

Скоростта на връзката с Интернет

Без значение дали сте на Wi-Fi или на мобилна връзка – скоростта е на следващо ниво.

Заключването

Който и да е любимият ти начин за защита на телефона – от разпознаване на лице, през пръстов отпечатък, до парола с цифри или рисуване по екрана – Galaxy S20 го има като опция.

8К снимането

Сега можеш да създаваш видео с най-високата разделителна способност на смартфон! Революционните 8К гарантират резолюция със суперострота – представи си само – това е 4 пъти повече от UHD и 16 пъти повече от FHD! Моментите, които улавяш във видео, са по-детайлни от всякога, а статичната фотография минава на следващо ниво, защото всеки път, когато снимаш 8K видео, то превръща всеки кадър в снимка с висока резолюция, в която можеш да приближаваш без загуба на качеството.

Сензорите

Под корпуса на Samsung Galaxy S20 се крият акселерометър, барометър, жиро сензор, геомагнитен сензор, датчик на Хол, безконтактен датчик, RGB цветен сензор и ултразвуков сензор за отпечатъци. Ако се чудите защо са ви всички тези неща – приложенията ги ползват за невиждана досега прецизност.

Звукът

Galaxy S20 идва със съраунд стерео звук и Dolby Atmos стандарт от лидерите на пазара за акустика AKG. Също така има достатъчно силен звук даже за импровизирано парти.

Слушалките

Удобни, компактни, просто чудесни и отново в партньорство с AKG. Вече с USB-C порт, за да може да стигнем до следващата точка в списъка.

Водоустойчивостта

Samsung Galaxy S20 има IP68 сертификат за водо и прахо устойчивост. А това означава най-високата степен на защита от проникване на прах и втората по степен защита от намокряне.

Камерата

Най-хубавото оставихме за накрая – революционната камера на Samsung Galaxy S20. По-точно всичките му камери, защото смартфонът разполага с 10-мегапикселова селфи отпред и цели три отзад – 12-мегапикселова основна, 12-мегапикселова ултраширокоъгълна и 64-мегапикселова телефото камера! Ние също сме в шок от тези цифри, но те са факт – бъдещето е тук и сега. Камерата предлага 9:1 бинване на пикселите, което гарантира ярки снимки дори при най-слаба светлина. Galaxy S20 има 3-кратен хибриден зуум и 30-кратен дигитален хибриден с оптично стабилизирана перископна камера.

С две думи – това значи съвършени снимки, при каквито и да било условия.

Опциите за видеозапис

Samsung Galaxy S20 предлага един куп нови трикове и всевъзможни удобства за запис на видео. Само да споменем няколко: Single Take, който прави 10-секундни видеа, съдържащи серия от снимки и с всички задни камери, само с един тап; Pro video режим, с който, както името показва, снимаш като про и позволява контрол върху всички важни параметри при записа, включително скоростта на затвора; също така Galaxy S20 може да записва видеа до 960 кадъра в секунда и поддържа Full HD резолюция до 32 секунди на супер забавено видео. А веднъж снимани, клипчетата и кадрите са лесни за споделяне с близки и света, благодарение на супер опростената система Quick Share, която може да изпраща едновременно един файл на 5 души.

И всичко това, побрано в компактен, безкрайно красив дизайн!

Samsung Galaxy S20 е телефон от бъдещето, който вече е тук, в настоящето.

Ако си от любознателните, тук можеш да видиш 35 безплатни онлайн курса.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *