Моден харем

Още един тренд това лято, който ще ти придаде щипка индивидуалност

0 коментара Сподели:

Ако искаш да изглеждаш различно от останалите и във аутфита ти да има характер, не е нужно винаги да залагаш на дрехите. Дяволът се крие в детайла, а този детайл, за който днес ще ти говорим, е тюрбанът.

Тази заемка от Изтока може да направи всяка визия бляскава. Изглежда необичайно, не всички се осмеляват да я носят и веднага привлича внимание.

Моден аксесоар, който е визуално завладяващ, без политически и религиозни корени, които обаче всички искат да му насадят.

Превръща се в модно вдъхновение още през 30 – 50-те години на ХХ век. Може би си спомняш дивите Грета Гарбо, Рита Хейуърт, Грейс Кели, които носят тюрбан в ежедневието си. През 70-те пък той се появява на главата на Барбара Стрейзънд, а в наши дни бива разхождан често от близначките Олсън, Ева Мендес и е важен елемент от тоалетите на Кари Брадшоу във втората част на “Сексът и градът”.

Но ако трябва да сме по-конкретни, тюрбанът се появява още през 1665 година, когато Vermeer рисува своята картина „Момичето с перлената обица“, на която има млада жена, на главата с "екзотичен и скъп" тюрбан от Турция; според музеите за изящни изкуства в Сан Франциско художниците от този период често внасят дрехи и аксесоари от далечни места – за да добавят малко екзотичен вкус към изкуството си.

Тюрбанът има способността да трансформира всеки тоалет и в зависимост от това, с какво друго е съчетан, може да даде бохемски, екзотичен или по-елегантен привкус.

За да не изглежда нелепо смелият аксесоар, трябва да знаеш как да му придадеш „търговски вид“. Има много вариации, по-надолу споделяме някои от тях.

 

Ако вече си се сдобила с тюрбан, виж как можеш да го покажеш в Instagram с няколко съвета тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *