15 факта за „Семейство Симпсън“, които правят сериала още по-интригуващ

Какво се случва зад кулисите на една от най-гледаните анимации

0 коментара Сподели:
simpsons

Може би почти не е останал човек, който да не е гледал поне един епизод на „Семейство Симпсън“. За дългата си 30-годишна история, която продължава и до ден-днешен, няколко поколения са израснали с американския сериал. На пръв поглед изглежда като анимационен филм, който би асоциирал с детската аудитория, но всъщност често са засягани актуални проблеми, включително и от политически аспект.

Неведнъж е писано, че серии на шоуто са предвиждали бъдещето и че създателят му Мат Грьонинг всъщност пътува във времето или е един вид ясновидец.

Не сме сигурни дали Грьонинг има такива свръхестетствени качества, но решихме да направим тази селекция по случай рождения му ден този месец:

1. Характерно е героите да са с жълта кожа. Идеята идва на един от аниматорите от екипа, когато прескача през  каналите на телевизора: всеки път когато цъкаш и дори за миг видиш жълто, ще знаеш, че това е „Семейство Симпсън“. 

2. В арабската версия на предаването Хоумър пие сода вместо бира и яде египетски телешки наденички вместо характерните свински за хотдог. Това е така заради религиозните виждания на зрителите там. Но не само това е променено, а и много други религиозно обвързани детайли, както и шеги, и така крайният резултат няма почти нищо общо с оригинала.

3. Въпреки  че героите имат човешки черти, те са с по 4 пръста на ръцете и само Господ е с 5.

4. Отнема между 6 и 8 месеца да се създаде един епизод.

5. Лиса е празнувала осмия си рожден ден в два различни епизода.

6.Фразата „d’oh”,която е типична за Хоумър, е добавена към Oxford English Dictionary през 2001. Тя е дефинирана като: „Изразяване на фрустрация от реализацията, че нещата са се развили зле или не както са били планувани, или че някой току-що е направил нещо глупаво“.

Виж още и: ПОРЦИЯ ЧЕРЕН ХУМОР С КОМИКСИТЕ НА CYANIDE & HAPPINESS

7. Интрото на сериите генерално се придържа към типичната последователност със супермаркета/скейтборда/дивана, но в един от епизодите създателите променят изцяло тази традиция и го заменят с кавър на песента на Ke$ha “Tik-Tok”. Нейният отговор е просто един туийт „Уооо“.

8. До 1998 шестимата човека, които озвучават героите, взимали по $30 000  на епизод. От тогава до 2004 взимали по $125 000, а към момента всеки от тях взима по около $400 000.

9. Дължината на интрото зависи от това, колко е дълъг епизодът, така че всеки от тях  да бъде с еднаква продължителност.

10. Много от имената на героите са вдъхновени от  улиците в родния град на Мат Грьонинг – Портланд, Орегон.

11. Причината, поради която градът, където се развива действието в сериала, се казва Спрингфийлд, е, че в САЩ има няколко с това име и така никога не става ясно за кой от всичките става въпрос.

12. Първата изречена дума на Лиса е „Барт“, на Маги е „Татко“, а на Барт „Ай карамба“.

13. В полицейския участък на Спрингфийлд има карта на града и той е във формата на средновековен  Константинопол.

14. Въпреки младежкия си вид съседът на семейството – Нед Фландърс – той всъщност е на 60 години.

15. През 2009 Мардж се появява на корицата на Playboy.

Прочети повече и за Най-очакваното завръщане: Рик и Морти

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *