В София през уикенда: 06 – 08 декември

Подай лапа на куче в беда

0 коментара Сподели:

Този уикенд ни е мега яко още от събота сутринта. С горещо и ароматно кафе се запознаваме със Zero Waste рецепти и съвети за готвене от Божана и компания. После обикаляме тук и там, пръскайки коледно настроение – купувайки готини hand made картички и какво ли не – всичко в подкрепа на сладките муцуни от Бандата на 1500-те.

Освен това, защо в събота сме в Клуб 33, чети тук.

 

Поставяме началото на първия декемврийски уикенд в К.Е.В.А. на Marble Souls ALL STARS. ST3YKUL, SCREAMOE, KXCKS, CRITERIA и XONIC обещават да потопят петъчната ни вечер в невероятен микс от Hip-hop, Liquid trap, Chill beats, Baile funk и още много любими наши стилове.

Витоша Skateboards 1 Year Anniversary
Петък, 17 часа, KEBA

Първата година на Витоша Skateboards заслужава хубаво събитие. Какво по-добро място от любимата КЕВА? Там, още от 17 ч. в петък започваме да празнуваме с музика от Симеон Георгиев (Retro Motion Disco) и Ивайло Минчев (Sofia Beats). Ян Лозов ще представи самостоятелна изложба, а културната част на събитието ще завърши с прожекция на филм, заснет в последните месеци по време на турове в Македония, Сърбия, Чехия и България. На бара ще има специално питие Витоша Drink, така че се чакаме там!

 
 

Знаеш ли, че 1/3 от храната, която се произвежда, се изхвърля? Това води до сериозни екологични, социални и икономически последици. Съществуват обаче и достъпни решения, с които можем да намалим разхищението на храна. Продължаваме със серията събития DON’T WASTE, TASTE – инициатива, която събира разнообразни участници в българската хранителна система и говори открито за проблемите с хранителния отпадък. Тази събота ще споделим интересни презентации, вкусна храна от Божана и полезни работилници, свързани с намаляването на хранителните отпадъци. На линия сме в 9:30 часа с регистрация и ароматно кафе. 

 

Малко преди Коледа Бандата ни кани на второто издание на „Бандитски бутиков битак“. Това е един бит-шик-базар, в който ще ни предложат специално подбрани чудеса и изненади. Наред с благотворителния им календар, героите в който са кучетата от общинския приют в Богров, ще открием и още много вълшебства, които са ни подготвили… много авторски творби, сувенири, кучешки дрехи и играчки и приятни срещи. Всичко това в събота следобед на територията на кафето на Бар Синтезис. Ела с нас и вземи най-прекрасния коледен подарък с кауза, в подкрепа на Бандата на 1500-те.

 

Верни на хубавата традиция, която създадоха преди цели 4 години, Wild Berries отново решихa да ни съберат в бар Switch за едно уютно Зимно базарче. Запази си съботния ден между 11:30 и 16:30 часа за сладки приказки с познайници от планината и вдъхни нов живот на ненужната си екипировка! Добре дошли са всички любители на зимата и планината, ако имаш екипировка за продаване или си търсиш нови одежди за снежните дни. Сега имаш възможност да разчистиш своите тайници и да зарадваш някоя друга екстремна душа с приятна находка.

 

Светът става по-добър, когато мислим и действаме заедно. Всички знаем това и все пак рядко се събираме на едно място с „такива“ като „онези“. Просто е твърде извън комфортната ни зона. Затова стартират Absolut Culture Shock. За да си докажем, че сблъсъкът на култури не просто прави света по-свързан, но е и топ тема за парти. Каква е идеята? В пет последователни събития ще бъдат поканени пет известни личности да са диджеи в пет напълно неестествени за тях места. Първо ще ни казват локацията, а ние ще трябва да отгатваме изпълнителя. Ако познаеш, можеш да си спечелиш безплатен пас за вечерта, както и други награди. Събитията стартират тази събота в Club 33, където музиката ще пуска РУШИ. Не се шегуваме. Чакаме те в събота, а после и на още четири шокиращи събития.

 

Мисията на студентите oт департамент „Дизайн“ на НБУ е да дадат живот на вече ненужни вещи и предмети, като ги превърнат в истински шедьоври и по този начин да подпомогнат Приюта за кучета в с. Горни Богров. „Нов живот“ е изложбата с кауза, повече от събитие, което ще обедини в едно страстта към дизайна и изкуството и любовта към най-добрия приятел на човека – кучето. Ще можеш да се насладиш на нестандартни форми в комбинация със старинно очарование и модерен привкус. Част от сумата от всеки закупен артикул от изложбата ще подкрепи живота на кученцата в приюта в с. Горни Богров. Въздействащи фотографии ще бъдат изложени като част от изложбата в помощ на каузата. Благодарение на Vanyo Photography. A за музикалното настроение и атмосфера ще се погрижи Momchil Shishkov.

А тук селектирахме модни находки, които можеш да притежаваш, без да банкрутираш.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *