Григовор, който никога не се отказва

Един разговор за пътя към успеха

0 коментара Сподели:

Григо̀вор е български алтернативен рап изпълнител. Занимава се с музика от 10 години. Част е от групата So Called Crew, заедно с Жлъч, Гена и Trasher. По негови думи "се опитва да прави по-добри песни всеки ден и е успял не защото е "успял",а защото не смята каквото и да е за успех, по-скоро за добро продължение".

Пред нас той говори за успеха и за предстоящото си участие като лектор в #ЖадниЗаЗнание

Какво е нужно, за да успееш да наложиш успешен личен бранд?

Да не ти пука дали ще успееш да наложиш успешен личен бранд. Да не го правиш нарочно. Ако хората харесват това, което си, всичко работи. Ядрото е автентичността, останалото са глупости.

Какви бяха предизвикателствата, с които се сблъска в кариерния си път?

Не бих казал, че това, което правя е “кариера”. Никога не съм го смятал за нещо повече от нужда. Няма корпоративна стълбица, нито “днес ще се облека за позицията, която искам”. В “хобито ми”, предизвикателствата са най-вече от личностно естество – опитвам се да се справя със себе си, да се накарам да съм по-сериозен и по-методичен в креативния си процес. Не винаги се получава, но пък общото с “кариерните пътища” е, че има амбиция за по-хубаво.

Какви качества са нужни, за да си успешен рапър?

“Успешен рапър” е изключително неясен термин, що се отнася до това дали работиш това и успяваш да се издържаш от музика. В този смисъл аз не съм “успешен рапър” и не мога да отговоря. Но предполагам, че е бизнес нюх, акуратна преценка и хитове-плюс-едно. Ако питаш за това какви качества са нужни да си “добър рапър” – да си мислещ човек, да ти се говори, да обичаш да римуваш думи и да репетираш повече (бел. към себе си).

Успешната реализация изисква ли жертви или успяваш да запазиш баланса ангажименти-личен живот? Как протича един твой работен ден?

Опитвам се, но човек винаги може още. Поне при мен е така – с повече дисциплина можеше да съм един страхотно изглеждащ милионер, но уви – твърде много време отделям за безмислени неща. Иначе един мой работен ден протича така – ставам, правя си кафе, записвам си в телефона някоя рима, на която се засмивам в главата си, отивам на истинската си работа, привечер се връщам, записвам си някоя рима, на която се засмивам в главата си и точно в този период вечерта играя игри с приятелката си, като тя играе повече, защото ми краде джойстика.

Ти ще бъдеш един от лекторите в #ЖадниЗаЗнание: Успехът е пред теб! Какво ще посъветваш младите хора в България, на които им предстои да изберат посоката на своя професионален път?

Надявам се всички да са с асценденти “не се отказвай”, защото това е най-важното. Също така ще ги посъветвам, че клишетата са верни. И най-вече да ги кефи посоката, която предстои да изберат. Иначе са обречени на цял живот нещастие.

Драматичен край, а?

А ти си избери най-добрата визия, с която да си моден диктатор

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *