5 актуални начина да носиш дългата си коса и как да се грижиш за нея

Кои са най-тренди прическите в идния сезон?

0 коментара Сподели:

Полъхът в горещите дни и вихърът на дългите незабравими нощи бавно, но сигурно си тръгва от нас. Косите ни усещат оттеглянето на лятото от живота ни и са готови да го пуснат на свобода. Със смяната на сезоните идва смяната и на тенденциите.

Затова ти избрахме пет от най-актуалните начини, с които да прибереш буйната си грива и да я пренесеш в очарованието на по-хладната, но и уютна част от годината. 

Освен това обаче ще ти дадем и съвети как да се погрижиш за нея, защото знаем, че също като теб дългата ти коса е преживяла много през лятото. Вдъхновението ни не идва единствено от искрената ни любов към непокорната природа на дългата коса. През миналото лято Kérastase създаде серията Extentioniste, която да се погрижи за дългата ни коса и да ни помогне да носим всяка прическа, без да се притесняваме, че дължите ни не изглеждат достатъчно добре или че ще се увредят. През това лято серията е допълнена от нов продукт – гел кремът Extentioniste Термик, който предпазва косата от топлина при обработка с преса, маша или сешоар. Имаме си и сигурен помощник за съвети във връзка с грижата за дългата коса – Денина Мартин.

Лоши новини за всички, които смятат, че единствено през летния сезон косата е изложена на увреждания. Според Денина, на чиито дължини няма как да не завиди човек, дългата коса има много повече от един враг: „Слънцето и солената вода през лятото. Студът и вятърът през зимата. Силно затегнатият ластик като ежедневен навик. Неправилното разресване, изсветляването, честото третиране и още много, много други.

Борбата за здрава и дълга коса може да бъде буквално жестока, а мерките, които можем да вземем, се състоят в правилната грижа и добрите навици.“

Един от съветите, който получаваме от Денина, е да ползваме редовно и грижа без изплакване освен употребата на шампоан и маска: „Важно е, защото тази грижа е нещото, което реално остава върху косата и я подхранва и предпазва от агресорите, на които ежедневно я излагаме.“  Убеждаваме се, че по-дългата коса е по-склонна към повече увреждания, тъй като дългите краища могат да бъдат на възраст от цели 2-3 години: „Представете си колко са преживели и колко по-податливи на увреждане са.“

Заедно с гел-кремът Extentioniste Термик от новата серия Extentioniste от Kérastase правим още една стъпка към правилната грижа за себе си. Обогатен с Ceratine R и Таурин, той подслива косъма от вътрешността и го изглажда по повърхността. По този начин гел-кремът предпазва косата ни от топлина до 230 градуса* и така намалява накъсването ѝ. Освен него в серията ни очакват още цели четири продукта – вана, мляко, маска и серум. Всички те са част от тренировъчната програма за дълга коса на Kérastase. За да започне тя обаче, първата стъпка е посещението във фризьорски салон. Там фризьор-съветник Kèrastase ще се погрижи за подсилването на косъма чрез протокол Extensioniste за 15 минути и за стимулиането на скалпа чрез серум Extensioniste. Фризьорът освен това ще те насочи каква индивидуална тренировъчна програма да следваш, за да постигнеш желаната дължина. 

А след като се убедиш, че има как да се грижиш за косата си, за да бъде здрава и силна, точно като теб след тренировка, вземи няколко идеи за това как да я носиш през новия сезон.

Виж повече: 50 нюанса по-русо

Прибрана в ниска опашка

Класиката в жанра на дългата коса завинаги ще остане прибраната опашка. Този сезон обаче ще разчупим стигмата на конската и ще се прехвърлим на ниската такава. Пищното лято отстъпва първите позиции на изчистената есен и спокойната зима. Минимализмът и пригладеният вид са основен акцент в този тренд, но ако все пак искате и през студените дни да греете ярко като слънце, ще откриете как в следващите ни предложения. 

Гел

Смелостта остава основен тренд в косите и през следващия сезон. Мокрият ѝ вид остава на мода, а основният помощник за това ни желание е гелът. Кое е основното правило при този експеримент? Колкото повече, толкова повече. Прекалено много гел е имагинерно понятие в този тренд и вече го видяхме при модните ревюта на  Hermès, Roberto Cavalli, Fendi.

Много права и на път

Вълните остават в пределите на лятото – сега е ред на строгата, но елегантна изправена коса. Този сезон тя ще бъде абсолютен хит, независимо от дължината. В случая на дългите коси обаче най-големият тренд е тя да бъде разделена точно по средата. Точно тази прическа позволява най-голямо съчетаване с модни тенденции именно заради своята изчистеност.

Виж повече: GO Fashion с Антония Йорданова: как да носим животински принтове

Две плитки 

Вплитаме световните тенденции в ежедневието си и с тази завинаги любима прическа, видяна през очите на сезона. Трендът с разделянето на косата на път по средата се пренася в класиката на свежите плитки.

Колкото по-дълги, толкова по-добре е другото правило, което важи с пълна сила за тях тази година.

А ако се чудим как да ги вкараме в деня си – идеи виждаме от Prada, Max Mara и Paco Rabanne.

Аксесоари

Красиви фиби, масивни диадеми – вече ти разказахме за всички задължителни бижута в косите на градските принцеси. Нежните перли и камъчета тотално завладяха социалните мрежи, но сега идва ред на още по-смелите аксесоари. Независимо дали искаме да завържем свободната си опашка в тел или в друг метал, или мечтаем да вплетем всичкото злато на света в косите си –този сезон е времето да го направим.  

Състоянието на косата ни е основен фактор при постигането на която и да е от тези 5 тренди прически. Помощник в задачата е тренировъчната програма на Kérastase Extentioniste. Точно както при мускулите, но и при цялото ни тяло, специалната съставка в серията – кератин, играе огромна роля за това то да е здраво. Той и останалите съставки от Extentioniste  проникват в косъма и подсливат вътрешната му структура. По този начин продуктите действат на косата като тренировъчна серия, а накъсването и цъфтящите краища остават в миналото. По-малко от три месеца грижи ни делят от перфектния вид на всяка прическа с Kérastase Extentioniste. А ние вярваме, че

преди да се водим по която и да е мода, трябва първо да последваме най-важния тренд – силна и красива коса. 

Продуктите от серията Extentioniste са налични във фризьорските салони Kérastase.

*инструментален тест

Блондинки vs брюнетки: най-големите клишета.

Какво още се случва?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *