НАМАСТЀ!

Yo yo Yoga

0 коментара Сподели:

Татко все ми повтаря, че ако нещо е твърде мощно рекламирано, има нещо. Явно такава е била хавата по време комунистическо. Аз обаче съм пристрастена към рекламата под всякаква форма. Още от ранна детска възраст адски много се ядосвах, когато някой ми шуми по време на рекламния блок. Я се засрамете малко! Инфото е важно!

И да, ако искаш да си винаги тренди, гледкай реклами! Рекламите във фейсбук са един прилежен наръчник за опитния меринджей. Каквото има в нюзфийда, туй се продава. Интересен факт е, че в последната година освен всевъзможните дрешки, обувки, светкавици за по-искрящи селфита, трип офертички и топ матраци голяма скорост набраха и ваучерите за йога.

Виж повече: Йога пътешествие към успеха

YOGAMANIA

Първоначално смятах, че тази мощна йогамания е част от цялостната спортмания, която е заляла и облива голяма част от човечеството, особено след онези мили четиридневни вече забранени уикенди, които невинаги изпълват душата, но пръскат стомаха. После ми дойде на ум, че за да се сдобиеш със селфи от йога и да го раздаваш много хелти,

всъщност дори не е необходимо да напускаш пространството между леглото и огледалото в дома ти.

Най-накрая реших да се пусна и аз, та да видя що е то йога клас. Тялото ми е преминало през дълги години, посветени на балет, по-малко в зумба и какви ли още не спорадични експерименти. Не вярвах, че йогата ще ме изненада, камо ли затрудни. Да, ама не, още първият път дори се изморих, но толкова много ми допадна, че сега, когато за 3-4 месеца се налага да бъда извън България, отново намерих своя йога клас. Макар сега гласът на тренировките ми да не е български, а да се водят на тероризиращия според мен френски, релаксирането отново ми е в кърпа вързано, ама буквално. Йога екипчето включва спортен клин и удобно килимче. Йогата наистина е занимание, в което можете да включите цялото семейство заедно с децата. Занимание, което предразполага да го практикувате навсякъде и би могло да се превърне в  удобен повод за децата ви да научат как се пази тишина поне за 40 минути, да раздвижат ръчички и крачета. В по-добрите школи и у нас, и в чужбина палитрата от видове тренировки е огромна и разнообразна. Така че можете да посетите поне пет-шест вида различни йога стилове.

UNISEX SPIRIT TREND

Прекрасно е, че това учение за живота в никакъв случай не бих могла да лепна на йогата етикет спорт, който се практикува заедно от жени и мъже. Ако добрият стар фитнес се грижи за мускулния ни тонус, то йогата извайва. Световният хайлайф също поддържа ума и тялото си с редовни йога тренировки. Ако за дамите сте по-склонни да ми вярвате, то сега веднага ще ви изброя имената на топ 5 холивудски мъжкари, които релаксират с йога. С инстаграм йога сторита могат да се похвалят певецът Стинг, мъжът на Виктория – Дейвид Бекъм, Алек Болдуин, Матю Маккхонъки и Том Брейди. Taако се осмелите да прекрачите входа на йога залата, независимо от пола в личната ви карта, няма да останете разочаровани, има какво да видите, усетите, има и с кого да се запознаете. Каквото и да си говорим, едно поддържано тяло е винаги с предимство и в офиса, и в клуба, и в леглото, и най-вече сутрин пред огледалото.

Виж повече: Първата кобра на един мъж 

НАМАСТЀ

В един поздрав е събрана цяла философия.

В аматьорски превод от санкскрит Намастѐ означава „Почитам духа в теб, който е и в мен“.

Всеки йога час започва и завършва с това послание. Какво по-яко от това да си наместиш чакрите след мега натоварения ден, в който дори и обядът ти беше работен. Йогата лекува не само коленете и ставите, но и душата. От теб не се изисква много, за да й се насладиш. Просто вземи си кърпа, отпусни се, слушай гласа и си забрави телефона ако не вкъщи, то поне в съблекалнята. Животоподобряващо е.

Ето и къде можеш да се насладиш на йога клас.

Какво още се случва?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *