GO SPORT: ПЕТЪР ГЬОШАРКОВ – ПЕПО

На 19, професионален сноубордист от 9 години, с 14 републикански титли

0 коментара Сподели:

Петър в статистика изглежда така: на 19, професионален сноубордист от 9 години, с 14 републикански титли във фрийстайлa, паралелните дисциплини и сноуборд кроса и от тази година вице­шампион на Европа при мъжете в дисциплината слоуп­стайл. В свободното си време кара още скейт, играе тенис и разцъква футбол. Днес се изправя и срещу нас…

Как се запали по сноуборда?
Всичко започна още когато бях на 4 години. Вуйчо ми, тогавашен треньор на националния отбор по сноу­борд, ме качи за първи път на дъската и не след дълго вече бях влюбен в нея. Сега карането за мен е начин на живот.

Какво ти харесва най-много в този спорт?
Както всеки спорт, сноубордът те учи на дисциплина, но нещото, което го прави уникален, е това, че се намираш високо в планината на чист въздух и си далеч от големия град и всички хора.

Кои са най-яките места за каране?
Има много добри места за каране в Алпите, но в Щатите е истината. Според мен и у нас има добри места. Пампорово и Боровец например. А ако искаш да практикуваш фрийстайл, то Осогово също е едно много добро място.

В какъв стил се пързаляш?
Владея всички дисциплини и вариации на сноуборда. Ски карам също.

С какво печели сноубордът във вечното снежно дерби: ски vs сноуборд?
Защото е по-нестандартен спорт и самото чувсто да си само върху една опора, а не върху две е доста по-приятно

А какво се изисква,за да станеш „вещ в занаята“?
Изисква се много труд и отдаденост. Не може просто да го искаш, трябва да правиш всичко възможно то да стане. Лошото е, че в България е трудно развитието във всеки един спорт. Подкрепата, която получаваме, е почти нищожна. Тази година даже няма такава и наистина е сложно. Затова трябва винаги да имаш план Б, ако искаш наистина да се получи нещо истинско!

Виж кой е Мартин Абрашев и с какво се занимава.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *