5 филма, с които да изпратим август в Дома на киното

Тази седмица празнуваме края на август и началото на септември отново в любимия ни Дом на киното.

0 коментара Сподели:

Краят на август не е непременно тъжно събитие. И през септември ни очакват вълнуващи моменти и още тази седмица може да се насладиш на отлични филмови преживявания в любимия ни Дом на киното. И понеже знаем, че обичаш разнообразието, сме ти приготвили селекция от филми, които да раздвижат седмичните ти дни и да ти дадат още един повод да останеш до късно навън с приятели.

ФАМИЛНАТА КЪЩА

Започваме с една премиера, която ни отвежда във фамилния дом, в който са израснали Алекс, Оресте, Джакинто и Фани. Техният баща претърпява инцидент и изпада в кома. Убедени в необратимостта на състоянието му, те решават да продадат дома си заедно с всички мебели в него.

Малко след като го правят, баща им се събужда от комата. Лекарите са категорични, че за да се възстанови по-бързо, трябва да се върне към всичко познато.

Какви забавни ситуации ще произлязат от опитите на четиримата да убедят баща си, че къщата не е продадена, предстои да разберете.

Кога: 31 август, 19 часа
Къде: Дом на киното
Вход: Билети тук

 

Призови ме с твоето име

Ако сте в настроение за романтика, това е филмът точно за вас. Тази копродукция между Италия, Франция, Бразилия и САЩ среща 17-годишния Елио с по-възрастния от него Оливър. Любовта, която пламва между тях, успява да ги изненада и да промени живота им из основи.

Кога: 6 септември, 18:15 часа
Къде: Дом на киното
Вход: Билети тук

 

Лудетини

Филмът разказва за приятелството между устатата богаташка Беатрис и крехката и татуирана Даниела. Двете се срещат в психиатрична клиника и въпреки очевидно различната им природа между тях се заражда приятелство. Благодарение на нестандартните си взаимоотношения и лудории в стил Телма и Луиз двете успяват да преодолеят проблемите си в тази нетипична история за страданието.

Кога: 1 септември, 21 часа
Къде: Дом на киното
Вход: Билети тук

 

Мечтата на Николай

Документалният филм е копродукция между България и Белгия и е сравнително кратък. Затова пък си заслужава да се запознаете с Николай, капитан на туристическо корабче. Той успява да сбъдне детската си мечта – да обиколи света сам, и то с ръчно направената си лодка. Така дава пример на цяло едно поколение млади българи.

Кога: 4 септември, 19:50 часа
Къде: Дом на киното
Вход: Билети тук

 

Проектът „Флорида“

Американската продукция е сърцераздирателен разказ за бедността, но и за красотата в света на малката Мууни. Тя живее в Орландо, Флорида, с майка си Хейли, която изпитва сериозни финансови затруднения, но пък има подкрепата на Боби – мениджър на мотела, в който живеят. Това е откровен разказ за един свят, изпълнен с нещастие, в който във фокуса на действието е едно момиченце, раздвоено между щастливите си фантазии и мизерията, която реалността ѝ носи.

Кога: 5 септември, 20:45 часа
Къде: Дом на киното
Вход: Билети тук

Нека си припомним 90-те с филмите на Джо Пеши.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *