Порция смях от 90-те години

Представяме ти три култови комедии с Джо Пеши

  • 28.08.2018
  • от Бояна Топчийска

77-годишният актьор Джо Пеши остава в сърцата ни с ролите си в много чудесни филми. Той се вихри предимно в криминалния и комедийния жанр. За ролята си в „Разярения бик“ печели „Оскар+. Но тъй като е лято и на сезона повече му отива комедията, ти предлагаме 3-те филма с Джо Пеши, с които падаме от смях.

Сам вкъщи 1 и 2, 1990/1992

„Сам вкъщи“  си остана най-добрият коледен филм, правен досега. Всички сме го гледали безброй пъти. И да, това е една от комедиите, които те карат да се смееш с глас. Супер оригиналният сценарий и блестящите актьори допринасят за това. Маколи Кълкин е в ролята на сладкия осемгодишен Кевин. Малчуганът прави на пух и прах двамата недодялани крадци (Джо Пеши и Даниъл Стърн). Сюжетът ни е до болка познат, но знаем, че това не би те спряло пак да си пуснеш „Сам вкъщи“ и от сърце да се посмееш със ситуациите, в които изпадат героите.

Братовчед ми Вини, 1992

Двама приятели – Бил (Ралф Мачо) и Стан (Мичъл Уитфийлд) – са арестувани по погрешка, докато пътуват през щата Алабама. Предявено им е обвинение в убийство. По най-нелепия начин, без да искат се признават за виновни. Това е така, защото не знаят, че ги обвиняват в убийство. Когато това става ясно, те се отмятат от признанието си, но съдебната система не подкрепя подобни волности. За късмет едно от момчетата има братовчед, който е адвокат – Винсънт Гамбини (ДжоПеши).

И така… филмът прераства в един от най-смешните съдебни процеси,  които сме виждали.

Винсънт е бивш автомеханик от Бруклин, който така и не е стъпвал в съд. Когато пристига със своята предизвикателна приятелка (Мариса Томей) за своето първо дело, той преживява същински шок. Шоуто, което следва, е наистина невиждано. Диалозите са култови, а Джо Пеши направо сразява с комичната си роля. Ако искаш да заспиш в добро настроение, пусни си този филм преди лягане.

Осем глави в чувала, 1997

„Осем глави в чувала” е комедия, в която Джо Пеши играе мафиот с много специална задача. Неговият шеф му поръчва да му достави главите на 8 закъснели длъжници и Томи (Пеши) веднага се заема. Той е печен гангстер и знае много тънкости на занаята. За него не би трябвало да има никакъв проблем да достави чувала със „специалния товар”. Всичко действително върви гладко до момента, в който Томи обърква своя чувал с този на обикновено семейство, което заминава на почивка. Изведнъж мафиотът се оказва с един чувал, пълен с безполезни семейни вещи, а едно нищо неподозиращо семейство понася на ваканцията си 8 човешки глави. За да спаси собствената си кожа, Томи трябва бързо да си върне чувала – и то преди някой да е разбрал какво всъщност се крие в него! Филмът е пълен с комични ситуации и ще ти подейства наистина разведряващо.

Това са 3-те комедии, които веднага свързваме с Джо Пеши. Гледаме ги винаги с удоволствие и можем да ги наречем „лекарство срещу лошо настроение“. Ако и ти имаш нужда от доза ведрост, пусни си ги и няма да съжаляваш.

Ето какви са нашите предложения за комедии с участието на Оуен Уилсън.