Какво е мястото на жените в дигиталния свят?

Sheleader@digital събира в София лидери от България, Европа и Америка с решения за ролята на жените в епохата на автоматизация

0 коментара Сподели:

Ето една статистика, в която България не е на последно място, а даже напротив – води класацията. Знаеш ли, че в IT сектора у нас работят близо 30% жени като за сравнение процентът на дамите в ЕС, които са заети в сектора, едва надвишава 16? Това прави страната ни

първа в класацията и то по положителен белег.

Общият процент на дамите в IT сферата обаче е твърде нисък и ето защо се радваме, когато в София се случват събития като Sheleader@digital.

Тази година форумът се фокусира върху проблемите, настъпващи следствие на автоматизацията. Именно заради все повечето процеси, които не налагат човешка намеса, дупката между жените и мъжете, работещи в сферата, може да нарасне.

Освен това – как повече жени да бъдат насърчени за работа в Deep Tech индустрията, променя ли Gen Z играта и какви нови умения ще бъдат необходими в ерата на автоматизацията?

Може ли предприемачеството да бъде територия за дамите

и може ли изкуството да бъде пресечна точка между технологиите и иновациите? Това са част от основните въпроси, с които Sheleader@digital ще се занимава този септември. Събитието ще се проведе на 17 и 18 септември в Music Jam.

SHЕleader@digital 2020 ще бъде открита от Саша Безуханова, основател и председател на борда на BCWT, и Мария Габриел, еврокомисар за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж, която е патрон на събитието. Освен това в събитието се включват бизнес-лидери, политици, новатори и артисти, които ще споделят своите истории, съвети и опит в дигиталния свят.

Повече информация за събитието ще намерите на официалната страница на конференцията, както и във Facebook събитието.

9 школи за езиково и личностно развитие в София.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *