Около Каваците в три лесни стъпки

Каква е рецептата за пълноценна морска почивка това лято

0 коментара Сподели:

Къмпинг „Каваци“ е познат на малки и големи. Мястото има притегателната сила на морето и природата, гората от тополи обещава прохлада и мир, а това, че Созопол е само на километър, ни кара да хванем раницата и да скочим в дълбините на Черноморието от красивите скали до „Каваци“. Тук можеш да откриеш компания за вселенски разговори до сутринта, fellow гмуркачи, с които да уважиш скалите от двете страни на плажа, магически хора и така жадуваното заземяване.

Ако се чудиш къде да акостираш това лято, ти даваме три причини да избереш Каваците:

Остров Свети Иван

Свети Иван е най-големият от петте острова в българските териториални води на Черно море. Разходка с лодка е една от най-свежите опции в района. Освен че си гарантираш невероятна гледка и вдъхновяваща емоция, екзотичната природа на мястото определено ще те изпрати в друго измерение. Островът е дом на над 70 вида птици и притежател на най-голямата средновековна библиотека. Защитена територия е, така че апелираме за отговорни разходки.

Не забравяй, докато приключенстваш лятно, да се погрижиш за кожата си.

Националният парк „Ропотамо“

Освен красивия остров, природата около Каваците може да ти подари разходка из националния парк „Ропотамо“. На около 20 км от къмпинга е, а подобната на джунгла растителност допринася за страхотна разходка по някоя от пътеките. В местността можеш да посетиш още Змийския остров, или Свети Тома – едно от малкото места в България, където се срещат диви кактуси, и Аркитуно, единствения плаж у нас с пясъчни лилии.

Чиста проба щастие в най-естествения му вид.

Куче и Куче

След като напълниш очите, душата и сърцето си с неповторимата красота на природата, можеш спокойно да седнеш на мега як бийч бар.

Не е задължително да се правиш на куче, разбира се –

толкова е яко, че нямаш нужда от притъпяване на сетивата, за да прекараш супер! Съветваме те да го посетиш на 25–26 юли и 1–2 август, когато ще те очакват ескимоски срещи с Jacobs Ice Camp. Два поредни уикенда ще можеш да опиташ от изкушаващото айс кафе на Jacobs – перфектната разхлаждаща напитка за лятото, да се запознаеш с ритъма на лятото, да запечаташ невероятните мигове и да спечелиш страхотни награди.

За доброто ти настроение, от Jacobs Ice Camp са подготвили много яка музика и игра! За да участваш – сподели свой любим летен момент в Инстаграм с хаштаг #JacobsIceSummer. Тагни @jacobs_bulgaria и можеш да се сдобиеш с много вълнуващи награди, сред които Jacobs Ice Cappuccino, колело и други свежи изненади! Повече информация относно условията на играта могат да бъдат открити във Facebook страницата на Jacobs Bulgaria.

Ако събираш идеи за разходки из България, ето още няколко. 

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *