5 сериала, които да не изпускаме през септември

Сбогуваме сe с Фиона от „Безсрамници“, но след дълго изгнание посрещаме отново Джим Кери, и то със сериал

0 коментара Сподели:

Есента е само на един хвърлей разстояние, което означава, че ще има много повече и по-интересни неща за гледане, и то без някой да ни дразни с настойчивите си снимки от морето. На телевизионния фронт не само че има нещо ново, ами се задават и някои дългоочаквани продължения, които нямахме търпение да зърнем. Защото невинаги само новото е хубаво, а и доброто старо, но златно. Ето и петте сериала, на които да отдадем нашия септември!

1. Shameless– ''Безсрамници“

Имаме една добра и една лоша новина. „Безсрамници“ се връща за девети сезон. Деветият сезон обаче ще е последният за Фиона, или актрисата Еми Росъм. Ако сте следвали до този момент понякога малко нелицеприятните приключения на семейство Галахър, знаете, че тук става въпрос за всичко друго, но не и за традиционното американско семейство, което просто мечтае за малка спретната къщурка с две коли отпред. Ако обаче сте от новодошлите в странния свят на „Безсрамници“ – побързайте, защото се задава епизод №100 на тази поредица, която ни вкарва в дебрите на житейските битки, водени от т.нар. средна класа, и във вселената на едно трудно функциониращо семейство.

В новите епизоди виждаме как политическата треска е обхванала Чикаго и семейство Галахар решават да поемат справедливостта в свои ръце.

Патриархът на фамилията Франк се мъчи да спечели някой долар в цялата тази лудница, наречена „предизборна кампания“, а Фиона се опитва да изгради нещо успешно, вкарвайки се обаче в опасна хазартна игричка.

2. „Първите“ – TheFirst

Този нов сериал на „Хулу“ ни показва Шон Пен като част от екип колонизатори, опитващи се да се заселят на… Марс. Историята е фокусирана не само върху  астронавтите, но и върху трудните моменти за техните семейства и близки, които трябва да приемат идеята, че може никога да не видят хората, които обичат. Успехът, ако има такъв, ще е наистина извънземен: Марс ще  стане обитаема планета и човечеството ще има надежда за ново бъдеще. С действие, развиващо се през 2030-а, първият сезон от осем епизода се развива главно на Земята. Зрителите ще проследят подготовката на колонизаторите за мисията до Червената планета, както и трудните моменти, през които преминава НАСА в търсенето на партньорство с частна компания, която да помогне за реализиране на пътуването.

3. „Манифест“ – Manifest

Когато полет на MontegoAirFlight280 кацва успешно след турбулентно, но рутинно пътуване, 191-те пътници заедно с екипажа на полета разбират, че ако за тях са минали само няколко часа, то за останалия свят са отсъствали цели пет години и официално се водят за мъртви. Приятели, роднини, близки… е, всички са скърбели, но в крайна сметка са преживели тежката загуба. По един или друг начин. Сега обаче за завърналите се „мъртъвци“ се появява втори шанс за нов живот. За едни той ще е лесен, за други обаче ще се окаже почти невъзможен. Също като да измамиш смъртта. И докато пътниците на мистериозния полет се опитват да се адаптират в един свят, който ги е отписал, някои от тях започват да изпитват странен феномен, който ги кара да мислят, че „са оцелели, за да постигнат нещо велико“.

4. You- „Ти“

„Ти“ е един съвременен „романтичен“ трилър за човешките отношения и връзки в един доста студен свят. Любовта в XXIвек вече не е въпрос на цветя, рози, бонбони, поезия и мили думи, а на стегнат алгоритъм и хитро боравене с информацията от социалната мрежа, за да знаем точно какво да напишем и как да го напишем в  Месинджър. Когато брилянтният собственик на книжарница Джо среща вдъхновяващата и талантлива писателка Бек, отговорът на въпроса, какво трябва да направим за любовта, е сякаш ясен: „Всичко“. С помощта на интернет и малко умело хакване Джо успява да се трансформира от преследвач в гадже въпреки подозренията на най-добрата приятелка на Бек Пийч. Вманиаченият книжар обаче е готов на всичко, за да задържи любовта си… дори на убийство.

5.  „Само се шегувам“ – Kidding

Най-сетне това, което от толкова дълго време чакаме, ще се случи. Джим Кери се завръща, и то със сериал. Режисираната от Мишел Гондри („Блясъкът на чистия ум“), поредица  жонглира с тъжното и смешното – странния микс, с който отдавна свързваме противоречивата и понякога драматична фигура на Джим Кери – съвременния Чарли Чаплин.

Айс Вентура от нашето детство влиза в образа на тв водещ, обичан от малчуганите и от родителите, които са израснали с него.

Мистър Джеф Пикълс също така е част от бранд на стойност няколко милиона и компания, която му носи добри пари. Но когато обичаното му семейство – жена, двама сина, сестра и баща – започват да изчезват от живота му, на Джеф му става все по-трудно да поддържа фасадата, която всички очакват от него, и той разбира, че не всичко може да се пребори с кукли или приказки. И какъв е резултатът: един мил човек попада в жесток свят, в който да бъдеш забавен eна цената на това всеки ден сърцето ти да бъде разбивано на милиони, милиони парчета.

Междувременно изпрати есента с тези 5 предложения за филми в Дом на киното.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *