Три типажа, които ще срещнеш във всеки офис

Предлагаме ти кратък тест, който ще те насочи коя е идеалната позиция за теб в професионален план

0 коментара Сподели:

Знаем, че не си много сигурен какво ти се работи и къде точно. Знаем, че постоянно се чудиш дали това място, на което си в момента, е точното за теб, или зад ъгъла те очаква нещо по-добро. Също знаем, че си имаш скрити дарби в професионално направление, но така и не успяваш да ги покажеш докрай. Е, със сигурност не мислим, че трябва да се отказваш да търсиш, пък и имаме перфектния тест за теб, който според типа на характера ти ще определи къде точно е твоето място, когато говорим за кариера. Чети смело, намери твоя тип и виж позициите, които са създадени именно за него.

Романтик – типът „романтик“ невинаги са дамите, но това често се случва. Те се увличат повече по хуманитарните науки, обичат професиите с доза лично творчество, удават им се презентации и дълги словоизлияния в подготовка на проекти, обичат работата на открито и са луди по социални каузи. Един вид – ако работата им допринася с нещо за околната среда, животните, хората в неравностойно положение, толерантността и помощта към другите – пиши ги директно в играта. Най-подходящите професии за тях са: криейтив директори или мениджъри, писатели, литератори, социални работници, занаятчии, собственици на малък бизнес с лично отношение към клиента, кулинарни гурута, графични дизайнери, членове на млади и иновативни екипи в рекламни агенции, фрийленсъри, автори на бижута, дрехи, бармани, диджеи и др.

Класик – типът „класик“ е амбициозен, предприемчив, с хладен ум и точна преценка на възможностите си. Той цели финансова стабилност и кариерно развитие.

ТОЙ Е ТОЧЕН, АКУРАТЕН И ПРЕЦИЗЕН В РАБОТАТА СИ, ДЪРЖИ НА ПРОФЕСИОНАЛИЗМА ВЪВ ВСЯКА НЕГОВА ФОРМА И РЯДКО ЗАКЪСНЯВА, ОСОБЕНО ЗА ВАЖНИ БИЗНЕС СРЕЩИ.

Ще го познаете по деловата визия, премерени жестове и директност, когато говори по служебни въпроси. Истината е, че този тип често става любимец на всички шефове в компанията и това определено е заслужено. Най-подходящите професии за него са: банкер, финансист, правист, ръководител на отдел, счетоводител, във всички сфери на одит, контрол и проверка на качеството, в IT сферата, като управляващ големи екипи, а също и в медицината заради склонността им да запазват хладнокръвие във всяка ситуация.

Лаик – лаик често се бърка с айляк, само че двете неща невинаги си приличат (само малко). Лаикът е този, който е опитвал поне десет различни сфери на дейност досега и все не е намерил своето място. Той знае по много от различни области в живота и точно това го прави безценен. Честно казано, това е любимият ни тип, защото дори да изглежда малко несериозен – той е адаптивен, учи бързо, възприемчив е за новото и умее да реагира във всяка ситуация.

УСПЯВА ДА СЕ СПРАВИ ДОРИ НА РЪБА С НЕЩА, КОИТО НА ПРЪВ ПОГЛЕД МУ ЗВУЧАТ КАТО ДЯЛ ОТ АТОМНАТА ФИЗИКА.

Лаикът още не е намерил своето място, но може да бъде безценен в екипа ви, защото влиза бързо във всякакви роли и може да попълва липси на неочаквани места. Най-подходящи професии за него са: служител в рекламна агенция, автор в списание заради многото си познания по всякакви въпроси, заместник- и завеждащ-отдели в кризисни ситуации, организатор на партита и всякакви ивенти, в музикалния бизнес, асистент, ПР, мениджър, арт директор и др.

В случай че не се припозна в никое от горните определения, но искаш да намериш твоето си място, съветваме те  да обърнеш внимание на предложението на нашите приятели от PokerStars – най-големия сайт за онлайн покер в света. PokerStars си търсят свежи млади хора, които да влязат в динамичните им редици, като позициите, които предлагат, са разнообразни и не изискват абсолютно завършени умения, защото компанията предлага обучение и плавното ти въвеждане в работната среда.

 В замяна получаваш страхотно работно време, добро заплащане, възможност за кариерен растеж и динамична работа, която определено ще те направи част от играта. Можеш да се свържеш с тях точно тук, за да ти разкажат за предлаганите позиции и да обърнеш нова страница в кариерното си развитие, която да сбъдне всичките ти мечти. Те те очакват, а ние нямаме търпение да ни разкажеш как тази есен е била за теб една богата приказка, пълна с нови познанства и нови полета за изява. Действай смело!

Ето как да сложиш ново начало с нов сезон.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *