Колко е сметката, която не искаш да платиш?

Има ли цена животът и струва ли си да седнеш пил зад волана?

0 коментара Сподели:

Танци, усмивки, спомени. Звучи като перфектната петък вечер. Зад успеха ѝ почти винаги стои и някакво количество алкохол. Именно той може да преобърне целия развой на събитията. Нетрезви мисли, кола… катастофа. И щети за цял живот. Колко солена ще е сметката в този случай? 

15 674 лв. Това е крайната сума на "сметката, която не искаш да платиш".

Ние далеч не сме най-големите математици на света, но за щастие има кой да сметне последствията от безразсъдното решение да караш пил. Асоциацията на производителите, вносителите и търговците на алкохол в България (спиритсБЪЛГАРИЯ) пък ни донесоха касовия бон, на който беше написана петцифрената сума на нетрезвите ни мисли. И определено ни стана по-ясно пред очите.

Със сигурност си мислиш, че точно на теб няма как да ти се случи. Всички обаче сме ставали свидетели поне веднъж на ситуация, в която наш познат решава да потегли с колата си, след като е пил. Затова спиритсБЪЛГАРИЯ организират кампанията си с тази сметка, която не бихме искали да платим. Тя е изчислена от експертен екип, който калкулира всички разходи след потенциална катастрофа на шофьор, употребил алкохол. Стряскащата сума на бона всъщност е потенциалната реалност на всеки от нас. 

Огромната сметка ще ни очаква в края на купона в някои от най-посещаваните заведения в страната това лято.

Основната цел на кампанията е да покаже, че грешното решение е непосилно да се плати от който и да е млад човек, но изборът дали ще го направим, е в наши ръце. "Първоначалната реакция е изненада, объркване, шок, които впоследствие преминават в пълно разбиране, съгласие и подкрепа на посланието ни", казва председателят на спиритсБЪЛГАРИЯ – Ралица Скорчева-Славова. 

15 674 лв. ще стресне и най-замъгленото съзнание. По-стряскащ обаче е фактът, че можем да загубим живота си, ако се шофираме пияни.

Всичко останало може да се поправи и да се върне в началния си вид. Затова залагаме на усмивките, танците и хубавите спомени. Предпочитаме ги пред това да платим солената сметка на едно-единствено грешно решение. 

Всички пътища водят нанякъде

4 алтернативни превозни средства за по-чиста околна среда

Гледа ли новото ни видео?! Виж кои са летните трендове в света на модата заедно със стилиста Антония Йорданова. Go Fashion!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *