Jameson представя: 5 филма с клоуни, които никак не са ни смешни

Не очаквай обилна порция смях.

0 коментара Сподели:

В месеца на Хелоуин имахме известно колебание дали да селектираме филми с клоуни или пък такива с Playboy зайчетa в центъра на събитията. Второто щеше да ни вкара в грешния жанр, ето защо сме ти подбрали няколко клоунски филма, които са всичко друго, но не и… смешни.

KILLER KLOWNS FROM OUTER SPACE (1988)

Има много начини да си представиш нашественици от друга планета, но този, по който го правят тримата братя Chiodo, е като клоуни. Заглавието казва всичко, което трябва да знаеш за филма, останалото в микса е страховит малък град, експлодиращи носове (трибют към зомби филмите) и ужасяващ хумор. 

IT (1990)

Най-ужасяващият сред ужасяващите – Pennywise, е икона в хорър жанра, злото в клоунска форма, изиграно брилянтно от Tim Curry. Ако сте гледали екранизацията по книгата на Стивън Кинг и не усещате под лъжичката нещо по линията от лекия дискомфорт до коулфобията – честито, впечатляваща психика.

CLOWN (2014)

Нещата изглеждат съвсем безобидно, когато баща се сдобива с костюм на клоун за рождения дена на сина си. Наивно е обаче да мислиш, че всичко ще бъде наред. Събитията вземат неочакван обрат, когато костюмът го обсебва и превръща в убиец. Фактът, който прави тази история още по-ужасяваща, е елементът на канибализъм. Ад!

STICHES (2012)

Стендъп комик влиза в ролята на клоун, който се връща от отвъдното, за да отмъсти на тийнейджърите, отговорни за нелепата му смърт. Добър баланс между смешно и страшно плюс няколко много креативни убийства. Има дори странни ежедневни моменти, в които някак симпатизираме на клоуна и го… разбираме.

 

CLOWNHOUSE (1989)

Много, много неща са обезпокояващи в този филм. В плота три деца са преследвани от трима избягали от клиника психично болни облечени като клоуни. Отделно, реалното престъпление, което режисьорът Силва извършва срещу едно от децата по време на заснемането на филма, прави още по-тежко гледането на някои отделни сцени от него.

 

Ако си падаш по мрачни сюжети, ще харесаш селекцията ни от дарк сериали.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *