В София през уикенда: 12 – 14 Октомври

Очертава се супер як уикенд, предричаме, че ще започне рано и ще се приберем чак в късните часове на неделята

0 коментара Сподели:

Събитията в любимия град ще се погрижат да не ти остане нито една свободна минута, в която да скучаеш – от парти забавления, шопинг, интересни изложби до шкембето в неделя сутрин, подготвили сме ти всичко тук.

РАДОСТИН СЕДЕВЧЕВ С НЕЩО СТАРО, НЕЩО НОВО, НЕЩО НАЗАЕМ, НЕЩО СИНЬО
Събота, 17 часа, Structura Gallery

Изложбата на Радостин Седевчев ще ни отвори очите за нещата, които често подминаваме, но авторът събужда с желанието да им подари още живот след забравата. Ще преживеем отново историите, които като нас не искат и не могат да се оставят да бъдат забравени. Всички тези материални символи  и знаци на изминали животи те очакват в галерия „Структура“.

NIGHT MARKET III
Събота, 18 часа, НДК

Ако нощта е твоето време за забавление, третото издание на Night Market те очаква с много нови брандове и електронни вибрации от DJ пулта на събитието. Този път на още по-яка локация до самия Национален дворец на културата и в мистичното, както го наричат, фоайе под Зала 6. Идеята събира български брандове, които да те впечатлят с оригинални и запомнящи се дрехи стрийт арт мода, принтове, тази година и секънд хенд селекции, стрийт спортни аксесоари и всякакви други попадения. Брандовете са ни все любими и любопитни – Bare Hand Society, Missing LINK Clothing Co., 45 Streets, FREA, Pićenca и други. В късните часове на нощта пъкс ме на парти вълна с Mironov (Melformator), 1000 names и Stranger Synths.

NORDIC SOUNDSCAPES – LADIES FIRST
Събота, 22 часа, TELL ME

LadiesFirstедишънът на любимите партита със скандинавски селекции ни водят Radishenкато специален гост. Специалният фокус на вечерта ще бъде нежната страна в музикалната сфера. Потапяме се на вълните на Björk, Robyn, Yukimi Nagano, Emilíana Torrini, Susanne Sundfør, MØ, Annie, Lykke Li, Fever Ray, Icona Pop, El Perro del Mar, Tove Lo, MY, Zara Larsson, Aurora, ALMA, Sassy 009, Fanny Andersen, ARY, SMERZ, Hanne Mjøen, Sigrid, Jenny Wilson, Anna Ternheim, Hanne Hukkelberg и още много.

DEFINITION OF FEELINGS – SOLO EXHIBITION BY SVETOSLAV STANKOV
От неделя, 17 часа, The Little Things

В уютната къща на The Little Things ще намериш самостоятелната изложба на Светослав Станков. „Дефиниция на чувствата“ включва 17 нови произведения в рамка, постер формат 50х70. Освен тях ще си намериш мърч – тениски и картички, които да подариш или да ти останат супер спомен. След откриването партито се мести в бара.

ШКЕМБИНАТОР СЕ ЗАВРЪЩА!
Неделя, 12.30 часа, GrindhouseSkateclub

Равносилна на доброто ни прекарване през уикенда е неделната нужда от хубава храница, която да закърпи всички дупки от изминалите парти вечери и скитосвания напред-назад. Като към  спасителен пристан се отправяме към Грайнда, където винаги са се грижили да не останем гладни с техните умопомрачителни запечен бриош, апетитно бургер кюфте и с разтопен чедър и гост-звезди чесново масълце за хлебчето, телешко шкембенце, запържено в масло и лют пипер Chilli Hills, свеж айсберг, овкусен с балсамико, и домашния сос айоли. 

Виж какво друго можеш да правиш в София този уикенд.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *