Новият ,,Хелоуин\’\’ – най-добрият от Вси серии досега

Най-после имаме продължение на класиката, което е смазващо добро с Дейвид Гордън Грийн като режисьор и Джейми Лий Къртис обратно във франчайза

0 коментара Сподели:

Най-правилният начин за възприемане на новия „Хелоуин“ е като първото продължение на едноименната класика на Джон Карпентър от 1978, поне хората, работили по сценария, са приели тази позиция. Режисьорът Дейвид Гордън Грийн (Pineapple Express) и ко-авторите Дани Макбрайд (Eastbound & Down) и Джеф Фредли (Vice Principals) се преструват, че никоя от деветте серии дотук не се е случила и историята продължава от там, където е приключила през 70-те: страшният убиец на бейбиситърки Майкъл Майърс е в лудница, след като са го застреляли и се е претърколил през прозореца.

Минали са точно 40 години, през които той не е измърморил една дума даже въпреки непрестанните опити на разни подкастъри да го провокират.

Властите вдигат ръце от пациента и решават да го преместят в затвора като от всички 365 възможни дати в годината се спират баш на 31 октомври, Хелоуин, датата от оригиналното клане. Всички вече знаем какво ще се случи, даже Джейми Лий Къртис, която от години се е готвила за тоя момент стил Сара Конър в „Терминатор 2“.

Баба Лори е на почти 60, но е в топ ловна форма, напълнила е бараката си с хитроумни капани, има пет тона пушки и въобще е грешната пенсия, с която да се ебаваш. Дъщеря ѝ Джуди Гриър и внучката ѝ Анди Матичек също са свирепи пичета, получили подобаващото начално бойно обучение, така че отборът на добрите е пълен, а през цялото време по улиците на селото се мотка и Уил Патън в ролята на класически патрулиращ полицай.

В първата серия убиецът Майкъл Майърс свитва жалките пет души, които в тази серия са коригирани спрямо инфлацията и кръв се лее подобаващо, а мозък се пръска – буквално. Параноята и стилната субективна камера на оригинала е заменена с доста по-откровена слашър хорър стилистика, като крайният резултат е по-малко страх, но пък забава на макс. Филмът обаче все пак не е влязъл напълно в графа Scream, даже изобщо. Има няколко сцени, които ще ви накарат да подскочите стреснато, а после да се вкопчите притеснено в облегалките.

Не е филм, който ще промени света, но със сигурност е добър вариант за едно приятно страхуване.

Ето и още няколко хорър филма, които можеш да гледаш покрай Хелоуин.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *