5 книги, на които да се облегнеш в бизнеса и в живота

И ти не трябва да ги пропускаш

0 коментара Сподели:

Всеизвестна тайна е, че успелият човек е този, който постоянно се усъвършенства, работи и чете. Характерно за победителите е чувството на постоянно надскачане на себе си, възможностите и лимитите си. Затова лидерите не само четат, но четат определен тип литература – това е най-вече тази за лично усъвършенстване.

Ето кои са онези книги, които биха помогнали, независимо дали стартираме собствен бизнес, работим с много хора, или просто искаме да сме успешни.

1. „Богат татко, беден татко“, Робърт Кийосаки

Финансовата грамотност е от основно значение, що се отнася до бизнеса, и Робърт Кийосаки знае това най-добре. Отгледан от два различни типа бащи, авторът показва нагледно какво е мисленето на средностатистическия човек и на този, който има потенциал за богатство. Ако искаш да подобриш уменията си да боравиш с парите, тогава „Богат татко, беден татко“ е идеалният наръчник в тази насока.

2. „Как да печелим приятели и да влияем на другите“, Дейл Карнеги

Тази книга е основополагаща, особено в свят, в който бизнес не може да се прави, без да убедим другите в идеите си. Карнеги обяснява нагледно как добрата комуникация всъщност няма нищо общо с таланта да си словоохотлив. Правилните тактики са от първостепенно значение при контакта с хората, защото те могат да те направят успешен и желан партньор.

3. „Мисли и забогатявай“, Наполеон Хил

Истинска класика в жанра „самопомощ“, която предлага начини да настроим съзнанието си към по-високи постижения. Основната линия в книгата е концентрираното, насочено желание, което ни дава силите да постигнем най-желаното в живота. Неслучайно е бестселър – цели 20 години Наполеон Хил изучава най-успешните хора на времето си, включително Хенри Форд и Александър Бел, като изважда есенцията в тази малка книжка.

4. „Седемте навика на високоефективните хора“, Стивън Кови

Личната и професионалната ефективност е в основата на този труд, побрал изпитани концепции и идеи. Преди всичко трябва да си изясним какво разбираме под „успех“, какви са ценностите ни и къде ги поставяме по пътя към целта, но и как да поставяме края пред началото. Освен всичко друго мотото на книгата „Бъдете проактивни“ поставя въпроси и отговори, над които трябва да се работи всеки ден.

5. „Кой ми взе сиренцето?“, Спенсър Джонсън

Доктор Спенсър Джонсън разкрива нуждата от различни инструменти, с които да станем достатъчно адаптивни към промяната. Промяната е нещо, което изнервя повечето от нас, защото си мислим, че нямаме контрол над нея. В „Кой ми взе сиренцето?“ Джонсън показва, че най-важно е отношението ни към промените. Именно те са тези, които ни дават власт над успеха. Всяко преодоляно предизвикателство е крачка напред.

Още книжни класации и коментари виж тук

Няколко книги, чиито екранизации може да ти харесат прекалено много.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *