5 филма в Дом на киното, с които да посрещнем ноември

Предпоследният месец от годината има какво да ни предложи

0 коментара Сподели:

Посрещаме новия месец с няколко наистина добри филмови предложения. Приятелите ни от Дома на киното са ни приготвили вълнуващи премиери, които със сигурност очакваш отдавна. Заедно с това фестивалът So Independentе в разгара си и нямаме търпение да видим какво още ни е приготвил през тези странно топли есенни вечери.

МИЛОСТ

SoIndependentобича да излъчва истински истории на обикновени хора. Милост разказва за живота на моряка аматьор Донал Кроухърст, който предприема опит да обиколи света съвсем сам. Докато той води борба със себе си и с природните стихии, у дома семейството му се бои, че никога повече няма да го види.

Къде: Дом на киното
Кога: 2.11 петък, 18:30 часа
Билети тук

ЧОВЕКЪТ, КОЙТО УБИ ДОН КИХОТ

Филмът е създаден по мотиви от романа Дон Кихот и е най-дългоочакваният проект на Тери Гилиъм. След множеството перипетии около заснемането му крайният продукт е вече и в България и се излъчи за първи път в рамките на фестивала CineLibri. Филмът е една съвременна версия на класическия роман и разказва историята на циничния рекламист Тоби, който среща възрастен испански обущар, който мисли себе си за Дон Кихот, а него за Санчо Панса. Звучи като обещаващо начало за една интересна история.

Къде: Дом на киното
Кога: 03.11. събота, 12 часа
Билети тук

ПО-СИЛЕН

Филмът на Дейвид Гордън Грийн с Джейк Гиленхол в главната роля е инспириран от истинска личност. Човек, вдъхновил милиони с трогателната си история, е един от оцелелите след атентата на Бостънския маратон. Ако искате да видите неговата история, очакваме ви в Дома на киното тази седмица с филма По-силен. Е, заглавието говори много само за себе си, нали така?

Къде: Дом на киното
Кога: 03.11. събота, 17 часа
Билети тук

БОХЕМСКА РАПСОДИЯ

Фреди Меркюри е винаги в сърцата ни и благодарение на режисьора Брайън Сингър и неговия невероятен актьорски състав ще се запознаем с историята му. Как Фреди се превръща в това, което ние помним, как се ражда музиката на Queenи още много неща ще научим от филма Бохемска рапсония, чиято премиера е на 2 ноември. И всичко това под звуците на We will rock you.

Къде: Дом на киното
Кога: 04.11. неделя, 21 часа
Билети тук

РОДИ СЕ ЗВЕЗДА

Ще станем свидетели на два дебюта: на Брадли Купър като режисьор и на Лейди Гага като актриса в главната роля в пълнометражен филм. Историята може да ви се стори банална, но изпълнението е това, което прави Роди се звезда един от най-дългоочакваните филми тази година. Вече чуваме прогзнози за Оскари.

Къде: Дом на киното
Кога: 05.11. понеделник, 20:30 часа
Билети тук

Прочети още за събитието Бохемска рапсодия.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *