Jameson представя: 5 филма, в които малкият град не е никак безопасен

Направо ще ти настръхне косата

0 коментара Сподели:

В киното има филмови клишета, които работят безотказно. Едно такова е “малкият град” в средните Щати. Само при споменаването му, кръвта ни се смразява и очакваме да се появи психопат с резачка, който обитава изоставена къща и тероризира невинните жители на иначе пасторалното градче.

RACE WITH THE DEVIL (1975)

От близо половин век филмите ни учат на едно и също – не ходете в Тексас! Тук две двойки нарушават правилото и отиват, където казахме, че не трябва да се ходи, за да карат мотори. Там си намират белята, а “белята” е под формата на сатанистки култ по време на жертвоприношение, на което те стават свидетели и това никак не е добре.

CHILDREN OF THE CORN (1984)

“Децата на царевицата” е история, благодарение на която никога няма да можем да гледамe на поля царевица, както досега. 12 годишен проповедник в Небраска нарежда на всички деца да убият възрастните, за да напоят насажденията с кръвта им. И това не е най-лошото.

THE MIST (2007)

Заглавието може да те накара да си помислиш, че мъглата е големият проблем тук. Не е! Истинската заплаха са жадни за кръв същества, които нямат милост към жителите на това мирно градче. Последните пък използват един супермаркет за букнер, но какво пък – като няма букнер и хладилният склад става.

30 DAYS OF NIGHT (2007)

30 денонощия пълен мрак в Аляска по начало не звучат особено забавно. Към това прибави група кръвожадни вампири, които виждат възможост за пир и нещата съвсем отиват на зле. Филмът е по комикс, пълен с наивни и зрелищни начини да намериш смъртта си.

SINISTER  (2012)

Елис е автор на криминални романи, който в търсене на следващата си голяма история и в опит да разреши случайно попаднала му мистерия, нанася близките си в дома на убито семейство. За тази висша проява на егоизъм и небивала професионална ексцентричност съвсем скоро той съжалява, когато необясними сили обсебват децата му. На това му казваме – да живееш в изкуството си.

Виж какво ни предложи Jameson миналия месец.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *