Ако до всяко добро същество застане по едно… куче

Инициативата на ИКЕА, която приюти бездомни кучета от Катания и възхищението на хора от целия свят

0 коментара Сподели:

Социалните мрежи разнасят новини от всякакво емоционално естество като градски транспорт – бацили през зимата. Този път и ние искаме да се включим по две причини – защото сме изявени кучелюбители и защото обичаме добрите примери да се разчуват. Пък току-виж направим нечия гръд малко по-широко скроена!

Измъкваме те от твоята малка дъждовна сива вселена, за да те пренесем някъде в Италия и по-конкретно в дъждовна Катания.

Там, в любимата ни ИКЕА, чувството за дом е по-силно от всякога, защото част от декора вече са и мързеливо излежаващи се на мострите килими кучета.

Шведската верига, която често ни показва наглед що е то въображение и как се използва в малка градска среда, изпълни с умиление всички с инициативата си да приюти бездомни кучета от дъжда и студа. Четириногите получават по някое и друго почесване от служители и посетители, храна и вода, а ИКЕА – международно признание за ужасно милата инициатива.

Снимка: mammamia.com

Новината се разчува, след като клиентка споделя видео на размазаните от кеф животинки, заедно с коментар колко е впечатлена от това, а постовете ѝ предизвикват вълна от възхищение.

Най-хубавото според нас е, че това иначе дребно и незначително решение се превърна в мащабна кампания за популяризиране на осиновяването на бездомни кучета вместо купуването на породисти.

Именно по този начин някои от служителите в италианския магазин намериха и прибраха новия си космат любимец. Без родословие. Срещу 0 евро. Защото понякога едно добро дело води до още едно.

Снимка: bustle.com

Това не е първата dog friendly инициатива на веригата. Преди няколко години съвместно с организации за защита на животните ИКЕА разпръсват из шоурумовете си макети на бездомни кучета в реалните им размери. Целта е насърчаването на осиновяване вместо купуване.

Защото има стотици хиляди сърца, които живеят в непородисти тела, но пък имат да дадат двойно повече любов на своите хора!

Иска ни се да предадем нататък посланието, че доброто понякога означава някоя голяма верига да си наруши политиките. Иска ни се да вярваме, че съществата, които имат нужда от топла стая и ласка любов, не трябва да защитават правото си да го получат само защото са бездомни животни, а не бездомни хора. Иска ни се, когато разкажем за нещо от сърце, то да не събуди хиляди „да, ама“ или нуждата от изтъкване на всички възможни контрапунктове. Защото, ако до всяко добро същество застане по едно куче, тогава, тогава предвиждаме такъв живот, че само си викаме „Дано!“.

Снимка: en.newsner.com

Източник на информацията: Daily Mail

За кучетата и хорските предразсъдъци

7 причини да си вземеш куче

Какво се случва в града? Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *