За Сатурн, кариерата и астрологията

Могат ли звездите да ти кажат нещо ново за теб самия

0 коментара Сподели:

Спомням си първия ми хороскоп. В него астрологът ми беше написал, че не съм била истински Телец! Няма да забравя. Не съм била Телец.

И не беше само това.

Бях го помолила да ми напише за професионалния ми път. И той ми беше казал, че съм била имала проблем с авторитетите в живота си. И други неща ми беше написал. Беше ми написал например, че имам много страхове и чувство за вина и че доста от решенията, които вземам, ги вземам неосъзнато, именно базирайки се на страховете си.

Ти очакваш някаква прогноза, астрологът да акцентира над хубавите ти качества, а той акцентира на страховете ти и чувството за вина и ти казва, че не си истински Телец.

Същата тази прогноза също така ми беше направена точно по време на сатурновото ми завръщане. Сатурновото завръщане е периодът около 30-ата ни година и по време на него Сатурн се намира в същия знак като знака, в който е бил, когато сме се родили. От езотерична гледна точка Сатурн е планетата, която се свързва с кармата. Наричат още Сатурн бащата учител, това е планетата, която ни преподава уроците в този живот, следителят на кармата. Сатурн е строгата госпожа, от която не можеш да се измъкнеш, ако не си си написал домашното.

С други думи Сатурн следи за това, дали си си научил уроците и сатурновият ни период се явява нещо като кандидатстудентски изпит.

Предполага се, че до 30-ата година сме понатрупали определен житейски опит, преминали сме през определени ситуации и отношения, които да ни помогнат да преминем успешно през него и евентуално да вземем изпита.

Какви ще са тестовете и задачите, които ще трябва да решаваме по време на сатурновото ни завръщане, зависи от това, в какъв знак е бил Сатурн, когато сме се родили, както и от това, в кой дом от наталната ни карта се намира. Разбира се, има знаци, в които Сатурн е силен, чувства се по-комфортно в тях като например в Козирог, а има и такива, които са му по-предизвикателни. Така че, ако имаме добре поставен Сатурн, можем да очакваме и по-леко сатурново завръщане. 

Сатурн също така се свързва и със страховете и говори много за подсъзнателните страхове, които имаме, така че когато астрологът ти говори за страхове, най-вероятно в този момент е обърнал взор към Сатурн.

Ако питаш астролога за кариера, той отново ще обърне поглед към Сатурн и ако е добър, а и доста сърцат астролог, ще облече униформата на строгата госпожа и ще ти каже, ако имаш проблем с авторитетите в живота си. Защото кариерата в повечето случаи изисква да си ходил на училище, изисква дисциплина, изисква да научиш определени уроци и да вземеш определени изпити. Така стоят нещата в астрологията.

Защото това да превърнеш работата в кариера е едно голямо умение, което не се удава на всички.

Разликата между тези две понятия се корени в това, че работата се свързва със служенето, а кариерата се свързва с тази дейност, с която се идентифицираш в социален план – тя е синоним на теб самата. Товау разбира се, може и да не са точните думи, които астрологът ми беше написал. Но аз като един истински Телец проверих всяка дума от тази прогноза също като един истински добър шивач, който изпипва всеки шев.

Моята баба беше шивач и шиеше рокли. Спомням си как като малка винаги я питах защо не шие панталони и много, много исках поне един път да ушие поне един панталон. Но баба ми никога не уши панталон. От нея знам, че когато силата ти е да шиеш рокли, шиеш рокли, има си хора, които шият панталони.

Добрият астролог е като добрия шивач, ако дрехата стане добра, значи си е свършил добре работата.

Можеш да постигнеш промяна в себе си и без да разчиташ на звездите за помощ.

Виж защо декември е най-топлият месец от годината.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *