5 книги за една по-романтична Коледа

С пожелание за топли празници

0 коментара Сподели:

Едва ли има нещо по-романтично от духа на Коледа. Събираме се с роднини и приятели, които не сме виждали отдавна, правим пухкави питки и баници с късмети, дори проявяваме благотворителност. Но любовта е това, което е в основата на празника. И безумното количество захарни изделия, разбира се.

Е, в духа на декември и цялата приповдигнатост около него нека се поглезим с няколко (не толкова) захаросани романтични истории. Те ще ни сгреят като горещ шоколад, ще ни умилят като детска рисунка и ще ни накарат да помечтаем с цяло сърце.

Независимо дали ще прекараш Рождество Христово с любим човек, или предпочиташ свободата да си необвързано щастлив, ето кои са онези романтични истории, които са страхо-хо-хотни.

„Даровете на влъхвите“, О. Хенри

Няма НИЩО по-романтично на тази планета от възхитителния разказ на О. Хенри. Любовта и себеотдаването са в основата на тази притча, която се равнява по красота на сватбен обет. Представи си дълги златисти коси, един джобен часовник и една огромна любов между двама младоженци. Кое може да е по-романтично?

„Зимно слънцестоене“, Розамунде Пилхер

Розамунде Пилхер е известна със своите романтични истории, но и с фантастичния си стил на писане. Героите са плътни и толкова добре изградени, че като оставиш книгата, имаш чувството, че си ги познавал. Шотландия под снега, уюта на топлата камина и… една специфична тъга, след която се учиш да обичаш отново. Любовта в различни форми е централният персонаж на романа – и как иначе, когато се развива по Коледа?

„Сняг вали“, Джон Грийн, Морийн Джонсън, Лорън Миракъл

Сладки, малки романтични истории за тийнейджърски трепети сред снежна буря на Бъдни вечер. Лесна за четене и доста забавна на места, тази книга няма да те натовари психически, а напротив. Препоръчителна е за разтуха и подарък, защото всеки обича гушкавото усещане за „хепи енд“ навръх весел празник. Младите се обичат, обичайте се и вие!

„Вкусът на мечтите“, Сара Адисън Алън

В този роман смесицата от вълшебства, приказен сняг и романтика са идеални за точно това време от годината. Сара Адисън Алън е фина магьосница, която „сипва“ магически реализъм в адекватни дози – именно той допринася за вълшебната атмосфера на снежното планинско градче, именно той ни очарова, докато се впускаме в съдбите на Джоузи, Клоуи и Дела Лий. Три жени, които се борят за своето щастие и за пълноценната любов, не без малко помощ от коледния дух.

„Винаги ще има Коледа“, Джени Хейл

Най-новата книга на Джени Хейл, преведена на български, предлага повече от нейния характерен стил. Самотната майка Ноел е на кръстопът и въпреки че създава уютен коледен дух вкъщи, тя се бори да „свързва двата края“, защото семейната пекарна е пред фалит. Хейл обича да идеализира героите си под една или друга форма, но финалът е винаги удовлетворителен и те оставя с блаженото усещане, че по Коледа наистина стават чудеса.

За още коледни книги и класации виж тук.

Виж как да си отгледаш щастливо коледно дръвче.

Последвай ни в инстаграм.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *