Тайната градина на София

Лятна омая и зелена тишина в италиански стил е талисманът на столицата ни

0 коментара Сподели:

Джузепе Верди казва „Ако ми дадеш Италия, давам ти Вселената“. Някой се е вслушал в думите му и е дал на столицата ни една малка италианска вселена.

Всеки път, когато вървя по паветата на „Цар Освободител“ 10  и очите ми фиксират Corso, мога да докосна италианската магия във въздуха. Римският уют, букетът първокласни аромати, които будят апетита и желание за изстуденото леко вино.

Спомням си първия път, когато посетих Corso. Беше около средата на март след балет, защото на билетите ни беше записано, че получаваме бутилка вино при посещение след културно събитие. Достатъчно беше да запазим резервация, което направихме ден предварително. Купих си специално дрехи за тази вечеря. Бях цялата в бяло, защото разгледах интериора и исках да е много специална вечер.

Там не само вечерите, а всеки миг няма как да е друго освен специален. Все още правят жест с хубаво вино като комплимент за това, че посещаваш театрални постановки, опера или балет, и това прави страхотно впечатление.

Екип, който е социално ангажиран, винаги може да предложи изненади. Затова знам какво има там все още.

Атмосфера, която те отделя от външния свят. Натоварващият шум притихва, а остава най-хубавото от заобикалящата те градска среда. Огромните прозорци те карат да се чувстваш на открито, а пред теб има зелена площ и впечатляващата осанка на Руската църква, която неустоимо извива следобедните си сенки под слънцето. Отблясъците от лъчите се гонят по златистите й кубета и ти липсва само менюто в ръце, а когато то пристига, получаваш следващото си приятно преживяване.

Отношение, което печели доверието. Знаеш, че тук ще изслушат точно какво желаеш и ще те посъветват какво да поръчаш. Казват, че всеки природен факт е символ на някой духовен факт. Всяко явление в природата съответства на някое състояние на ума, но понякога през лятото ние хората изпадаме в тежък дисонанс. От началото на жегите и аз се чувствам постоянно изморена, цялото ми тяло крещи, че е време за почивка, и всяка свободна минута търся място за отдих, където да се почувствам откъсната от работа, задачи, лятната тягост на топлината и задух. Имам нужда от повече въздух, прохлада и свежест, което свързваме с чистото лице на природата – зеленина, дървета, цветове.

Тук явлението не е едно, но докато очакваш изпълнението на поръчката си, осъзнаваш, че в центъра на нашето момиче София е нейният талисман, който я прави толкова очарователна.

Тайната й градина, изпълнена с истински растения и дърво, което мени цветовете си през всеки сезон.

Елегантният дизайн, усещането за разходка далеч от града, близо до прегръдките на природата са само прелюдия към грандиозните вкусовете, които ти поднасят в границите на една чиния. Изненадите продължават като тристепенно преживяване, защото на всеки етаж може да откриеш нещо различно. Дали нова изложба, винена дегустация, специално събитие, което се превръща в твоята емоционална атракция за седмицата.

След първото ми посещение съм празнувала рождени дни там, ходила съм просто да опитам някое сезонно вълшебство с приятели, спонтанно сме осъществявали работна сбирка или романтична среща със съответните замесени, но всеки път, когато си тръгвам, знам, че е въпрос на време да се върна пак.

Можеш да ги откриш на:

Адрес: Sofia, bul. Tsar Osvoboditel 10

Телефон: 088 810 0113

Виж какво се случва със секси мастършефовете по света.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *