Странната страна на мрежата

Представяме ви няколко любопитни, забавни или откровено откачени социални мрежи.

0 коментара Сподели:

Разкъсвате се между различните социални мрежи, в които членувате, и работният ден не ви достига за да разгледате какво се случва във всяка една от тях? Смятате, че няма нищо по-важно от това да постнете или разгледате снимките от последното парти или да съобщите на тръпнещия свят, че млякото ви се е пресякло, докато сте приготвяли любимата баница на съпруга ви?
Забравете за Facebook, Google+ или Twitter. В необятното море на онлайн социализирането има сайтове скрити съкровища, които със сигурност ще ви заинтригуват, ще открият пред вас нови вълнуващи светове… или просто ще ви накарат да се посмеете за час-два. Едно е сигурно – на своите редовни потребители тези нишови извори на мъдростта осигуряват точно това, което винаги са търсили.

MY FREE IMPLANTS
myfreeimplants.com
Място за среща на дами, които копнеят да си сложат силиконови импланти, но не могат да си ги позволят, и мъже, които са готови да ги финансират. Просто, ясно и гениално.
Още на заглавната страница с огромни букви е представена благородната кауза, на която сайтът се е посветил: Инвестирайте в гърди. Под това вдъхновяващо мото се мъдри и снимката на костюмиран мъж, който е налазен от две симпатични, но ощетени откъм бюст момичета. Бизнесменът обаче е вперил грейнал поглед в оскъдно облечена и щедро надарена девойка, пъчеща се малко по-встрани. След това недвусмислено и нагледно въведение е ясно какво следва: кандидатките постват свои снимки и видео, донорите и късметлийките, привлекли тяхното внимание, могат да разменят съобщения или да чатят в реално време. Всичко обаче е поставено на строга бизнес основа – за да видят снимките или да пратят съобщение, спонсорите трябва да си платят. Препоръчвам и затрогващите истински истории на момичета, осъществили мечтата си да излязат едни гърди напред в обществото.
Собствениците на сайта явно все още не са надушили неизчерпаемия потенциал на българския силиконов пазар, защото в противен случай най-вероятно София щеше да е залята от реклами с примерно послание: Вече не е нужно да вися с часове по задимени барове с надеждата някой богат чичко да ме забележи. Благодаря ви, myfreeimplants! В общите условия на сайта не е указано само какво получават спонсорите в замяна на великодушната си помощ. Предполагам, че това е предмет на допълнителна уговорка…

 

FARMERS ONLY
farmersonly.com
Онлайн запознанства за фермери, земевладелци, животновъди, агрономи и въобще всякакви хора, заети в селското стопанство, но задължително живеещи в Щатите и Канада.
На селскостопанските труженици определено им връзва напоследък – след ТВ шоуто, което ще чифтосва мускулести аграрни атлети с наконтени градски момичета – хората, които си изкарват хляба от земята, вече могат да открият любовта или поне доброто приятелство и в уеб пространството. Farmers Only изобилства с профили на американски земеделци и земеделки, щастливо позиращи върху своите трактори. Една от потребителките споделя, че мъжът й, за когото се е оженила само 3-4 месеца, след като са се срещнали онлайн, е фермерът, за когото всяка фермерка мечтае. Безценно… Явно добре му се получават нещата на сайта, защото собствениците са успели да заделят пари и за две ТВ реклами. В едната авторите предлагат алтернатива на дейтинг сайтовете, пълни с двулични градски тарикати, а именно – жизнерадостни дейности като танцуването в редичка на фона на кънтри музика. В другото клипче домашните животни, включително няколко преживящи крави с преправени гласове се кахърят дали стопаните им ще намерят своята половинка.
Въпреки красноречивото име на този оазис на любовта под открито небе, основателят му Джери Милър твърди, че той не е затворен само за дъвчещите тютюн притежатели на каубойски шапки: Не е нужно да сте фермер, но трябва да изповядвате добрите старомодни ценности.  Наистина, какво по-хубаво от това да споделяш онлайн с напращяла комбайнерка колко добре върви кукуруза ти тази година?
Ако все пак рустикалната романтика ви привлича, пробвайте. Никога не се знае къде може да намерите сродна душа.

Само не се обезкуражавайте от слоугъна на сайта: Гражданите просто не го разбират.


REMCLOUD
remcloud.com
Не, това не е фен сайт за хора, които отлитат в облаците, когато чуят парче на REM. REMcloud е социална мрежа за размяна на… сънища.
Ако вече се чудиш от какъв зор някой ще прави това в нета, веднага отговарям с 1-2 полезни приложения на сайта. Представи си например, че сънуващ мокър сън с участието на съседа или новата колежка, но някакси не е удобно да им го споделиш в прав текст. REMcloud дава идеалното решение – можеш на воля да разкажеш всичко в подробности, а сайтът ще го изпрати на обекта на нощното ти желание, без да споменава кой е авторът. Трябва само да посочиш неговия/нейния мейл. А ако ти самият не се чустваш достатъчно желан, имаш опцията да подканиш своите приятели да споделят също анонимно сънищата си, в които ти си бил главният герой. Перфектната зарибявка за подрастващи просто.
Или пък сънуваш някоя извратения, и тъкмо когато започваш сериозно да се притесняваш за психичното си здраве, въвеждаш ключовите думи от съня си в търсачката на сайта (напр. бабичка латекс супергерой), само за да разбереш, че не си единственият, който е сънувал нещо подобно и че то е съвсем в реда на нещата. Успокояващо си е, нали…
Важна информация: според сайта най-модните в момента сънища са за бременност, атака на зомбита (!), земетресения, популярния в Щатите и Канада сериал Glee и за пропадане, докато най-често сънуваните знаменитости са тийн идола Джо Джонас от Jonas Brothers, известната с това, че е известна Ким Кардашиян, Бионсе, Кейти Пери и Лейди Гага. Струва ми се, че е време достойно да защитим правото и на родните звезди да обитават сънищата ни. Мустачките на Милко Калайджиев например биха намерили достойно място в тази класация. Така че, сънувайте и поствайте!  

 

FUBAR
fubar.com
Кърт Ръсел често използваше съкращението FUBAR в Танго и Кеш. По-късно отборът на Том Ханкс в Спасяването на редник Раян описваше с него тюрлю гювеча, в който беше попаднал по време на Втората световна. Пълната версия на израза е fucked-up-beyond-all-recognition и в свободен превод означава, че нещата са се прецакали до немай-къде. Подозирам, че авторите на сайта са имали предвид и едно друго значение на тази крилата фраза – да се усмъртиш с алкохолни напитки дотолкова, че да загубиш и звук, и картина. Защото тази мрежа се върти около пиенето и размяната на алкохолни поздрави. Самият fubar.com гордо се провъзгласява за онлайн кръчма и happy hour. Happy hour, защото в пристъп на любов към света можеш да почерпиш всички в сайта с безплатна пиячка. През останалото време юзърите си изпращат виртуални питиета и печелят fuBucks, или фуДолари, докато си общуват. А, както знаем, на чашка понякога се завързват полезни контакти. На мен лично малко ми убягва чара на това да черпиш с нереални напитки, вместо да излезеш да пиеш по едно с приятели, но ако не ти се дават 5 лв. за нещо истинско или пък от две малки падаш под масата, Fubar е точно за теб.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *