КОИ СА НАЙ-БОГАТИТЕ ДИДЖЕИ?

Топ 10 на електро продуцентите с най-големите банкови сметки

0 коментара Сподели:

Напоследък все повече диджеи се радват на публично внимание, което обикновено се полага само на рок звезди. Когато са зад пулта те не просто пускат музика, а правят шоу. Хонорарите им далеч не са символични. Поне това показва топ 41 на най-богатите диджеи, изготвен от Celebrity Net Worth – сайтът, който е посветил дейността си на финансовия бекграунд на хората на изкуството. Списъкът определено се различава от класацията на Forbes, която излезе в края на миналата година, но нека приемем, че истината се крие някъде по средата. Ние решихме се спрем на първите десет пърформъра от списъка.
 

10. PETE TONG – $32 МИЛИОНАPete Tong, диджеи

Pete Tong определя кое ново парче си заслужава и кое не, а предаването му по BBC Radio 1 е задължително преди всяко петъчно излизане.
 

9. SASHA – $40 МИЛИОНА


Sasha, диджеи

Още един от основоположниците на ейсид хауса, имал честта да прави ремикси на Madonna, The Chemical Brothers и Felix da Housecat, за последния от които дори е номиниран за Грами.
 

8. JUDGE JULES – $42 МИЛИОНА

Judge Jules, диджеи

Британецът имал и план Б, ако случайно не му се получат нещата с музикалната кариера. Съдейки по банковата му сметка, никога няма да му се наложи да работи като адвокат.
 

7. ARMIN VAN BUUREN– $40 МИЛИОНА

Armin van Buuren, диджеи

Холандецът е обявяван за най-добрия диджей в света цели пет пъти, а радиопредаването му A State Of Trance редовно събира повече от 20 милиона слушатели.
 

6. JOHN DIGWEED – $45 МИЛИОНА

John Digweed, диджеи

Макар и на 46, Digweed е в разгара на кариерата си, началото на която стартира още от далечната 1989.
 

5. PAUL VAN DYK– $52 МИЛИОНА

Paul van Dyk, диджеи

С над 4,5 милиона продадени тракове по цял свят, германецът определено си е заслужил петото място в класацията.
 

4. PAUL OAKENFOLD– $58 МИЛИОНА

Paul Oakenfold, диджеи

Британецът не се ограничава само с работа като диджей, ами и продуцира филмова музика за Californication (повече за следващия сезон можеш да прочетеш тук), The Bourne Identity, Speed Racer, Fever и други.
 

 3. THOMAS BANGALTER (DAFT PUNK) – $60 МИЛИОНА + 2. GUY-MANUEL DE HOMEM-CHRISTO (DAFT PUNK)

Daft Punk, диджеи

Няма как да пишем за единия без да пишем и за другия. Става дума за успешното френско дуо Daft Punk, което този месец изкара нов студиен албум, а 20-годишната им кариера оправдава натрупаното богатство. (в този ред на мисли можеш да прочетеш за каските на французите и маскираните им колеги – "Маскирани герои")
 

1. TIESTO – $75 МИЛИОНА

Tiesto, диджеи

Холандецът не само един от най-известните транс продуценти в света, но и е първият диджеи, пускал на Олимпийските игри (Атина, 2004).

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *