Алис в страната на сънищата

Опитай се да диктуваш правилата докато сънуваш, дори и за Алис това е трудна задача

0 коментара Сподели:

Алис ти е позната. Приятно момиче, което живее в свят, който не е съвсем по вкуса й, във време, чиито часовници не тиктакат по нейните правила и на място, което леко й е писнало. Познаваш я нали? Хубавото в случая (под случая разбирай мюзикъла на Любомир Денев, под режисурата на Георги Жан Петров) е, че тя е намерила решение – да заспи и да сънува.

 

И всичко щеше да е съвсем просто, ако въображението й не беше прекалено развинтено и в паралелния свят под възглавницата не я чакаха редица странни субекти. Героинята попада върху шахматна дъска, а заветната цел е да стигне до последния й квадрат, където ще стане Царица. И понеже достигането до подобна титла не е лесна работа, особено ако няма някой умопомрачително красив принц, с когото да се спретне небрежна сватба (а такъв в света на Алис няма), тя преминава през редица изпитания. От историите на Карол сигурно си спомняш зловещото "Отсечете й главата" – вярваш или не, все още е актуално.

 

Алис в страната на сънищата

 

Спектакълът е особено приятен, а колкото до музиката – ще останеш очарован от страхотен суинг, джаз, рок и още все добри неща, които е добре да чуеш, дори и вече да не си дете. Участват Сандра Петрова, Петя Арнаудова, Тодор Велков, Денко Проданов и др.

 

"Алис в страната на сънищата" се играе на:

13 юни, открита сцена Сълза и смях, София;

23 юни, Лятно кино "Орфей", Пловдив;

29 юни, Младежки театър, София

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *