Категория „Късметлии“ – когато съдбата ти намигва

Шест невероятни начина да станете неприлично богати

0 коментара Сподели:
Категория късметлии

Поколения философи бистрят формулата на бързото забогатяване, но неизвестните в уравнението остават предизвикателство и за най-добрите математици. Най-лесният начин да бъдете богати е да се родите такива. За тези, на които съдбата не се е усмихнала двадесетичетири каратово в детската люлка, остават няколко резервни варианта.

Всяка година получаваме класация с имената на най-богатите хора в света,

като в челната десетка се нареждат корпорационни гении, чието състояние далеч не е паднало от небето – попитай Доналд Тръмп, Бил Гейтс, Уорън Бъфет. Говорим за къртовски труд, прецизни бизнес планове, добре изчислени инвестиции – неудобството на всяка от тези опции е времето, което ще ви е необходимо, преди да се гмурнете в състоянието си в стил чичо Скрудж. Все пак е добре да забогатеете, преди да започнете да кроите завещание.

Както ни е известно, всичко хубаво в живота е или незаконно, или неморално, или от него се пълнее.

Категория късметлии

В процеса на търсене на формула, в която са налице бързи пари и малко усилия, никак не е трудно да се струполите в първите две категории.

Обирането на казина не е за аматьори и се получава само под зоркото око на Джордж Клуни в Бандата на Оушън, така че опцията отпада. По древна аристократична традиция, прилежно следвана от нашенските традиционалистки, най-лесно се забогатява като се омъжите за за Принца, или иначе казано, някой вече заможен. Друг оригинален прийом да натрупате голямо състояние за кратък период е книга от типа 101 начина да забогатеете бързо…с една забележка обаче – единственият начин да се облагодетелствате от нея е да я напишете – винаги ще се намери някой фен на приложната психология, който да плати за безценния ви съвет. В списъка попада и шансът да спечелите богатството си – необходимата инвестиция в случая е тото фиш или билет до Вегас. Ако ви се струва невероятно да нацелите 6-те числа, почакайте да чуете следващите шест истории, в които съдбата не просто намигва, а направо се стоварва върху невероятните късметлии.

Декларирано – Американец с късмет

пари, късмет

Неизвестен мъж от Адамстаун купува от гаражна разпродажба малка картина, понеже харесал рамката. Когато се прибрал вкъщи и разфасовал новата си придобивка, късметът му буквално се изписал на гърба й. В рамката той открил едно от официалните копия на Декларацията за независимост,

подписана лично от Томас Джеферсън.

В нощта на 4 срещу 5 юли през 1776 в печатницата на Джон Дънлап са отпечатани между 150 и 200 копия на документа, разпространени в тринайсетте вече независими колонии. Новото притежание на късметлията било вехт лист хартия, с кръстосани линии, следи от прегъвката. Фактът, който прави находката още по-ценна е, че до днес са запазени едва 25 копия от съдбовния документ, като само 3 от тях са притежание на частни лица. 4-доларовото попадение било продадено на аукцион за $2 420 000 (и това, ако не е сделка!).

Мокри пари срещу депресия

Bath

В главната роля тук е строителният предприемач Боб Китс от Кливлънд, Охайо. Докато разбивал стената на 83-годишна къща през 2006 попаднал на необикновена находка. Оказва се, че някои държат парите си в банка, други под леглото, трети… в банята. Какво ще си помислите, ако откриете зазидани в стената на мокрото помещение съмнителни зелени метални кутии, при това прилежно обезопасени с бодлива тел?

След като се престрашил да ги отвори, той открил 182 000 долара, датиращи от периода на Голямата депресия.

Това е моментът, в който Боб е имал възможност да се изниже с голямата печалба, но уви… Подробност:  На дъното били открити вехти пликове за писма с обратен адрес: P. Dunne News Agency.  Претендентите за голямата награда станали трима – предприемачът, който  открил парите, собственикът на 83-годишната къща и семейството, което се появило, след като бил проследен адресът от плика. Случаят бил отнесен в съда, и в крайна сметка парите заминали на посочения адрес. Горкият Бил, на негово място бихме си държали езика зад зъбите, все пак такъв късмет не спохожда човек всеки ден.

Що за игра е бейзболът?

пари, късмет

Такава, от която се забогатява.

Колкото и странно да ни се вижда в Европа, американците продължават да са луди по бейзбола. 72-годишната калифорнийка Бърнис Галего може би е най-възрастната фенка на играта, но все още се питаме дали е изгледала дори един мач. В случая това не е важно. Баба Бърнис има далеч по-основателна причина да обича бейзбола, след като открива рядка картичка на първия професионален тим в Щатите… в мазето си. Чист късмет е, че неин познат се намесил, точно преди да продаде находката в ebay за нищожните $10. Ценният оригинал е снимка на отбора на Синсинати – Red Stockings, а на гърба блесва реклама на Peck & Snyder. Хартийката е  продадена на аукцион за $75 285. Време е да избършете прахта от вещите на баба си, току-виж изскочи нещо ценно!

Метал при метал отива

пари, късмет

Имало едно време един фермер, който стопанисвал земите в близост до малко село в района на Съфолк, Англия. Един ден през 1992г. фермерът загубил в полето малък чук, на който обаче много държал.

Тогава той помолил приятеля си Ерик Луис да използва детектора си за метал и да го открие.

Докато търсел чука, Ерик попаднал на нещо много повече – съкровище от 24 бронзови монети, 565 златни, 14 191 сребърни, както и хиляди лъжици, бижута и статуетки, датиращи от периода на разцвет на Римската империя. Според британския закон късметлиите били длъжни да докладват за находката на местните власти. Правителството прибрало съкровището, което нарекли Hoxnе Hoard, като компенсирало фермера и Ерик с пазарната му стойност – скромните 1,75 милиона британски лири. Съкровището е изложено в Британския музей, Лондон. А, дали са намерили чукчето?

Ползата от игрите

пари, късмет

Работник в малка компания за инструменти в Индиана похарчил 30 долара за използвани мебели и странна картина на цветя. В този момент той все още не знаел, че това ще се окаже най-добрата инвестиция в живота му.

Ролята, която изпълнявала картината в дома му, била да закрива дупка на стената в хола.

Няколко години след покупката американецът започнал да играе на игра от типа на Монополи, която се казвала Masterpiece. Според правилата участниците наддавали за произведения на изкуството, изобразени върху картички. За негова изненада една от въпросните карти била картина на цветя, която изключително много наподобявала неговата. След като се разровил в интернет, той установил, че платното на стената му напомня твърде много на произведенията на Мартин Джонсън Хед, американски художник, известен с пейзажи и изображенията на цветя. Собственикът направил проучване и открил галерията Кенеди в Манхатън, собственици на много от произведенията на Хед. След като експертите виждат платното, става ясно, че е изчезналата картина Magnolias on Gold Velvet Cloth. През 1999 музеят за изящни изкуства в Хюстън купува картината с магнолиите за 1,2 милиона долара. В едно сме сигурни – късметлията ще може да си позволи чисто нови тапети за хола.

Дартс върху Полак

пари, късмет

Ако не разбирате от изкуство и видите картина на Полак, най-вероятно ще си помислите, че е дело на тригодишно,

не особено талантливо дете, което е попаднало на цветните моливи на по-голямата си сестра. Това доказва теорията, че колкото по-неразбираема е една творба, толкова по-скъпа е. За неинформираните – Джаксън Полак е американски художник, чийто стил се определя като абстрактен експресионизъм. Най-вероятно вече се досещате, защо ви разказваме всичко това. Ще припомнимстранният случай с… Тери Хортън. Тя е шофьор на камион, а хобито й е да обикаля магазини за вехтории в Северна Америка. През 1990 в Калифорния Тери забелязва картина, която се въргаля ненужна на пода в забутано магазинче.

Странните линии по картината й се виждат смешни и решава да я купи за един свой приятел, който бил в депресия.

След кратко пазарене Тери плаща 5 долара и отнася псевдошедьовъра със себе си. Дамата планира да използват картината за мишена за дартс, докато с компанията пият бира. За неин късмет депресираният приятел се срещал с учителка по приложни изкуства, която в момента, в който видяла платното възкликнала, че държат Джаксън Полак в ръцете си. Реакцията на Тери била Кой по дяволите е Джаксън Полак и така започва всичко… Фразата дава името на документален филм, който разказва историята на Тери и Полак. Картината е оценена за скромните 50 милиона долара. Ако бяхте Тери Хортън, бихте ли продали Полак?

10-те най-прецакани хора на света

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и дале

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *