„Успех“: сериалът с най-българска действителност идва от Хърватска

Първият сезон на крими-драмата бързо се превърна в най-гледаното заглавие по HBO GO у нас

0 коментара Сподели:

След бума на качествените български сериали в момента откъм родни провокативни тв заглавия се наблюдава един своеобразен вакуум на екрана. На това може би се дължи моменталният и безапелационен успех на сериала с едноименно име. Хърватската суперпродукция „Успех“ идва като оригинално съдържание на HBO Europe, а сценарият на Марян Алцевски е спечелил конкурс измежду 447 проекта. Режисьор на всичките шест епизода от първи сезон пък е Данис Танович, иначе автор на съвършената военна драма No Man's Land (носител на „Оскар“ от 2001 за най-добър чуждоезичен филм).

Историята започва като обикновен ден в живота на четирима граждани на Загреб – баща тича към банката, момиче отива на училище, жена стартира нова работа, архитект се подготвя за важна презентация. Всички те са непознати, всички имат лека драма в живота си, но това е нищо на фона на иронията, която съдбата им е подготвила само няколко часа по-късно. Няма да спойлвам, така че ще се наложи да ми се доверите, че по неочаквани обрати и заплитане на мултиплот сюжетните линии „Успех“ просто е на едно много много високо ниво. Честно, не ми хрумва сериал, с който мога да го сравня –

историята е от класата на Crush, Short Cuts и Magnolia, само че с един осезаем балкански привкус.

Също така сериалът е сниман с всички съвременни визуални похвати, които сме свикнали да асоциираме с продукцията на HBO, а актьорската игра от страна на Уликс Фемиу, Мария Шкаричич, Тони Гоянович, Ива Михалич и Тара Талер просто заслужава адмирации.

Може би трябва да сложа предупреждение в стил надписите по кутиите на цигарите – „Успех“ е толкова зарибяващ, че рискувате да си загубите уикенда. Всичките 6 епизода от по 50 минути вече са качени в HBO GO, което предразполага към зацикляне. Иначе по телевизионния канал HBO нов епизод се излъчва всяка неделя от 20:00 часа.  

Виж кои са легендарните заведения, за които още си спомняме

Кой заслужава да носи титлата Най-добър бар и ресторант за 2018, решаваш ти. Гласувай и спечели Samsung Galaxy Note 9

Последвай ни в инстаграм.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *