7-те най-съблазнителни герои в литературата

Добре знаеш кои са

0 коментара Сподели:

На всеки се е случвало да чете някой роман и буквално да усеща как се влюбва в героя. Независимо дали става въпрос за елегантен джентълмен или за „лошо момче“, световната литература буквално изобилства от таланти, които могат да накарат всяко женско сърце да забие лудо.

Разбира се, всеки си има предпочитания и критери за съблазняващ тип мъж,

но следните известни литературни герои са любимци на доста широка аудитория дами, които са затаявали дъх между редовете от край време насам.

Господин Дарси – „Гордост и предразсъдъци“

О, този чаровник с поведение на темерут пленява жените, „откакто свят светува“, а в днешната модерна епоха неговите почитателки стават все по-истерични. Но това е разбираемо – Фицуилям Дарси е красив, благороден и богат. Да не говорим за всичките тези потиснати емоции, които се изразяват в постъпки (мъже, взимайте пример). Да спасиш семейството на любимата ти жена от публичен скандал си е немалко геройство, дори и преди това да си засегнал същата тази любима няколко пъти. Но какво пък, като се замислиш, трудният характер само нажежава страстите още повече. Как да не го обичаш?

Рет Бътлър – „Отнесени от вихъра“

И като говорим за трудни характери – ето един прекрасен пример. „Лошо момче“ от висока класа. Вдига ти кръвното, играе си с теб, оплита те във фаталните си мрежи и въпреки това една бляскава усмивка е достатъчна, за да те спечели. Взривоопасният му нрав в комбинация с остър ум, упоритост и лъскав вид може би са това, което кара толкова жени по света от векове да го сънуват. И не на последно място – Рет със сигурност знае как да печели не само внимание, а и значителни суми в банката.

Хийтклиф – „Брулени хълмове“

Той е мрачен, но страстен и отдаден на своята любов дори след смъртта ѝ. Има ли нещо по-романтично от това? Да не говорим, че е безкомпромисен и всичко в него крещи „грях“. Мъж на думата и мъж на честта. Истински разбивач на сърца.

Едмон Дантес – „Граф Монте Кристо“

Едмон Дантес е млад влюбен моряк, но след поредица от предателства и значителен катарзис той се превръща в красив, богат и тайнствен отмъстител с псевдоним. Неговата усмивка може да бъде както ангелска, така и дяволска, а комбинативната му стратегия буквално да „те отнесе“. Този граф с тъмно минало, но много чувствително сърце може да бъде верен на една жена до живот.

Атикус Финч – „Да убиеш присмехулник“

Да оставим малко грубата мъжка сила настрана и да обърнем поглед към онези дами, които намират чистия ум и грижовна душа за дяволски секси. Адвокат Финч не само може да борави с думите възхитително добре, но е и отличен баща. Смелостта му може да не е първична като на войник, но е достатъчна, за да се опълчи срещу общественото мнение в бурни за САЩ времена. Да защитаваш беден чернокож си е за възхищение, а още повече – ако възпитаваш и децата си във високи ценности. С две думи – идеалният съпруг.

Джей Гетсби – „Великият Гетсби“

Има нещо безкрайно секси в това да посветиш целия си живот в опит да впечатлиш една жена. Мечтателят Джей Гетсби прави цяло състояние, сменя самоличността си и полага нечовешки усилия, за да си върне обратно любовта на лековерната Дейзи. Той е изискан и забавен, безкрайно всеотдаен, а да не говорим, че вдига такива купони, че да ги помниш с години наред. Мъж мечта, за когото буквално да убиеш.

Княз Андрей Болконски – „Война и мир“

Красив, смел и благороден – този велик персонаж съвместява всичко, за което всяка от нас мечтае. Разходките с карети може да се поразредят от неговите военни походи, но княз Болконски знае как да се грижи за семейството си. Руските балове са идеалното място, за да изпъкне с чар и интелект, но той не търси това. Скромната му натура търси далеч по-възвишени страсти и именно тази негова мъжествена меланхолия е ключът към много дамски сърца. Толстой не би могъл да го опише по-съвършен.

Още книжни коментари виж тук

Кой заслужава да носи титлата Най-добър бар и ресторант за 2018, решаваш ти. Гласувай и спечели Samsung Galaxy Note 9

Последвай ни в инстаграм.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *