Най-красивите и модерни жилища в Ню Йорк

Списанието за интериорен дизайн New York magazine избра своите фаворити сред апартаментите в града, който никога не спи

0 коментара Сподели:

Легендарното американско списание за интериорен дизайн New York magazine срещна читателите си с едни от най-добрите архитекти и техните представи за модерено нюйоркско обзавеждане.

14TH STREET LOFT

дизайн, архитектура, Ню Йорк

Архитектите от Resolution 4 Architecture са имали не леката задача да превърат два съседи апартамента в един голям и пълен със светлина дом за петчленно семейство. Безспорен хайлайт е стъкленият покрив на хола, в който подът частично също позволява рентгенов поглед върху долните етажи.

 

DEAN STREET TOWNHOUSE

дизайн, архитектура, Ню Йорк

Тази модерна кухня и преди е използвана за приготвяне на отвари, и по-точно за наркотици. Понеже става дума за исторически значима постройка, не е било позволено да се променя структурата на апартамента в Бруклин. Архитектите от Bergen Street Studio са направили всичко по силите си да реставрират жилището, като са си позволили да включат много растителни елементи в интериора, в това число и градина на покрива.

 

FLAVOR PAPER

дизайн, архитектура, Ню Йорк

Преди да получи лейбъла „луксозен апартамент и ателие“, това пространство е било закрит паркинг. Skylab Architecture са превърнали площта по-скоро в произведение на изкуството, отколкото в обикновен дом, а екстравагантните светлинни инсталации придават на интериора необходимата доза уют.

 

FRACTAL PAD

дизайн, архитектура, Ню Йорк

Особеното на това жилище е, че има прозорци единствено с южно изложение. За да има достатъчно светлина във всички стаи, архитектите от Architecture in Formation – Matthew Bremer са инсталирали специална електронна стена, която прожектира прозорци на северните стени.

 

LAFAYETTE TOWNHOUSE

дизайн, архитектура, Ню Йорк

Построена още през 1909, къщата дълги години е служела като електроснабдяваща централа. Екипът на Asfour Guzy Architects не случайно е избрал дизайн, който да е в унисон със старинните елементи на сградата, а на петте жилищни нива се е намерило площ и за малък закрит басейн.

 

MEATPACKING LOFT

дизайн, архитектура, Ню Йорк

Жилището се намира в бивша печатница, която е принадлежала на бизнесмена Джон Джейкъб Астор. Миналото на сградата е почти изцяло заличено, а апартаментът се отличава с модерен интериор, подбран специално от Jon Call.

 

SKYHOUSE

дизайн, архитектура, Ню Йорк

Издигаща се над покривите на Ню Йорк, Skyhouse предоставя панорамна гледка на града, която направо спира дъха. Построена още през 1895, сградата е запазила чара на стария Ню Йорк, но интериорът, който е дело на Ghislaine Viñas те пренася в бъдещето. Един от многото интересни футуристични елементи е железен парапет, който се извива през всичките четири нива на апартамента.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *