10-те най-добри реклами на IKEA

Подбрахме едни от най-добрите спотове на шведската мебелна компания

0 коментара Сподели:

След като ви представихме 10 от най-добрите реклами на Apple и 10 отлични кампании на компанията за безалкохолни напитки Coca-Cola, сега подбрахме друг фаворит на рекламните агенции. IKEA е шведска компания, която се е специализирала в производството на готови за бързо сглобяване мебели. Невероятната минималистичност, вниманието към детайла във всеки един продукт и качеството на изработка привличат потребителя. А когато имаш добри качества, лесно се получават и добри реклами. Селектирахме някои от най-силните.

Започваме с двете близначки, които предизвикват двойната фурна FRAMTID. Макар и да изглеждат  невинни, на нас ни създават асоциации с филма „Сиянието“. Най-вероятно авторите на рекламата това са и търсели като ефект.

 

Някои харесват да е по-разхвърляно, други да е по-подредено. Но се замислете на какви неща може да се натъкне детето ви, ако стаята ви не е изрядна и неправилните играчки стоят на леснодостъпни места…

 

Посланието е ясно. По-добре изряден апартамент от IKEA, отколкото този хаос, в който не можете да намерите най-важните неща в живота ви.

 

Мяуу. Какво се случва, когато пуснеш 100 котки в магазин на IKEA и ги снимаш на забавен кадър, а за фон добавиш Pianni на Mara Carlyle? Най-готиното интернет видео!

 

IKEA проследяват ежедневието на любимата играчка на детето ви. Тя е дърпаня, мачканя, хвърляня в калта (и после в пералнята)…Но накрая отново е в прегръдките му. Освен мебели, явно шведите могат да правят и играчки.

 

Още един спот, показващ колко издръжливи са продуктите на компанията. Семейството вади от склада/гаража старото бебешко легло, за да посрещнат новия член на семейството. Идеята за разглобяване и сглобяване след време е чудесна, стига да имате нервите още веднъж да минете през адския пъзел.

 

Платовете са голяма част от ежедневието и от любимите ни моменти. От първото одеалце през абитуриентския костюм/балната рокля до любимите пердета и завивки. И точно това предават IKEА в тази реклама.

 

Мечтата на американската майка – да има огромна кухня. Дори понякога да трябва да се направят някои жертви…

 

И задължително – тестът за издръжливост и българската следа в него. Шведски родители казват на дъщеря си във видима тийн възраст, че е твърде малка, за да отиде в Слънчев бряг. Да се смеем ли, да плачем ли…

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *